Voorbereidingen Cao Papier Restgroep

De Cao Papier Restgroep is afgelopen op 1 april. Door ziekte van enkele onderhandelaars zijn de onderhandelingen naar achteren geschoven. Wij zijn benieuwd naar je meningen over een aantal onderwerpen.

Cao 2021
We zijn al weer een paar maanden verder in het nieuwe jaar en het wordt hoog tijd dat we weer gaan onderhandelen over een nieuwe cao. De huidige cao liep immers al op 1 april af. Door omstandigheden (met name de richtlijnen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus) is de voorbereiding vertraagd. Ondergetekende is tijdelijk met ziekteverlof. In mei hoop ik weer te starten. Vanuit het FNV zal bestuurder Ashna Kamta bovendien pas later weer aansluiten in de cao-besprekingen. Tot die tijd neemt Wilfred Jonkhout (FNV) het, net als in de tweede helft van de vorige cao-besprekingen, waar in de cao-gesprekken. 

Enquête
De kadergroep zal een voorstellenbrief maken voor de komende onderhandelingen. Hiervoor hebben we uiteraard wel jullie input nodig. We hebben daarom een mini-enquête opgesteld. Vul die alsjeblieft even in, het kost niet veel tijd. Dan kunnen wij een goed overzicht krijgen van wat jullie belangrijk vinden om af te spreken in de nieuwe cao. Je kan de enquête op 4 manieren ingevuld aanleveren:
1. Hier klikken deze meteen digitaal in te vullen.
2. Of wanneer je de nieuwsbrief per post ontvangt: deze op internet invullen met dit webadres: https://bit.ly/3x17eIY 
3. Kun je de enquête echt niet digitaal of op internet invullen, vul deze dan in op bijgaande bijlage en geeft deze af aan één van onderstaande kaderleden bij jullie in het bedrijf die lid is van de onderhandelingsdelegatie. Zie onderstaand de namen van deze personen.
4. Tenstlotte kun je ervoor kiezen de enquête te scannen en te mailen aan j.kraan@cnvvakmensen.nl 

Cao-voorstellenbrief
Met behulp van jullie input uit de enquête zal de kadergroep een voorstellenbrief maken. Daarna worden jullie op de hoogte gehouden over de voorstellen die we gaan bespreken aan de onderhandelingstafel.

Namens de  cao commissie: 
Cornelis Brink / Neenah Coldenhove en
Leo Montfoort / Smurfit Kappa Roermond Papier,
Jacqueline Kraan,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2048 / j.kraan@cnvvakmensen.nl