Onderhandelingsresultaat Papier Restgroep bereikt

Na twee intensieve onderhandelingsronden is er een resultaat bereikt voor de cao Papier Restgroep. Door de Corona-crisis heeft een aantal bedrijven te maken met teleurstellende omzetten; dit had gevolgen voor de onderhandelingen. Wij leggen het resultaat neutraal aan de leden voor.

Onder de cao Papier Restgroep vallen vier bedrijven. Drie daarvan hebben te maken met teleurstellende resultaten als gevolg van de Corona-crisis. Twee van hen hebben dan ook gebruikt gemaakt van de NOW-regeling, waarmee de overheid steun kan geven aan bedrijven die grote omzetverliezen maken als gevolg van de pandemie. Het vierde bedrijf had minder last van de Corona- crisis.

Looptijd
De looptijd van de cao loopt van 1 april 2020 tot 1 april 2021.

Inkomen
In het vorige pamflet hebben we verteld dat de werkgevers een mager bod hadden gedaan. In de laatste onderhandelingsronde hebben we een nieuw bod gekregen. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

1% per 1 april 2020, dus met terugwerkende kracht (voor alle bedrijven)
0.5% per 1 oktober 2020 (voor alle bedrijven)

Wet Wieg
De cao wordt aangepast aan de nieuwe wet voor geboorte-, adoptie- en partnerverlof.

RVU
Binnen de looptijd van de cao wordt een inventarisatie gemaakt van de mensen die eventueel in aanmerking komen voor de regeling vervroegd uittreden. Ook wordt er een schatting gemaakt van de verwachte deelnemers en de kosten per onderneming. In de volgende cao-onderhandelingen gaan we praten of we de regeling kunnen toepassen.

Functieverplichte opleidingen
De werkgevers streven ernaar om functieverplichte opleidingen zo veel mogelijk binnen werktijd te organiseren. Als dat niet mogelijk blijkt vindt toekenning van tijd voor tijd zo mogelijk dezelfde week plaats. Overwerk is aan de orde bij overschrijding van de wekelijkse arbeidsduur.

Enkele van de bij de cao aangesloten bedrijven hebben aangegeven te willen kijken of het bedrijf naast de voorgestelde loonsverhoging in de cao iets extra aan beloning kan doen. Dit gebeurt dan dus buiten de cao om en is een individuele maatregel van het betreffende bedrijf. Dit is niet bij elk bedrijf mogelijk. Het management van de diverse bedrijven zal, indien van toepassing, het eigen personeel informeren over deze eventuele extra’s.

In de bijlage vinden jullie het totale onderhandelingsresultaat.

Wij leggen het onderhandelingsresultaat neutraal voor aan onze leden. Dit is het hoogst haalbare resultaat door onderhandelen.
Breng nu je stem uit. De stemming sluit op vrijdag 4 december 12.00 uur.
Uiteraard houden we jullie na 4 december op de hoogte van de uitslag van de ledenraadpleging.

Mede namens Cornelis van de Brink (kaderlid CNV Vakmensen/ onderhandelingsdelegatie),

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E:  j.kraan@cnvvakmensen.nl