Al het nieuws

Stem over verlenging 3e WW jaar bij Huhtamaki

Jullie bedrijf doet mee aan de PAWW-regeling. We noemen dat ook wel het 3e WW jaar. De PAWW-regeling is voor werknemers die werkloos of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken.

PAWW

De regeling is opgericht omdat het recht op WW (bij werkloosheid) of WGA (bij arbeidsongeschiktheid) verkort is door de overheid. Loopt je recht op WW of WGA bij het UWV af, dan kun je recht hebben op een aanvulling vanuit de PAWW-regeling. Het recht op WW of WGA wordt als het ware verlengd. Dit geeft meer financiële zekerheid.

Als werknemer betaal je een premie voor de PAWW-regeling. In 2022 is die premie 0,2%. Dat is de helft van wat je dit jaar moest betalen, namelijk 0,4%. De premie is dus verlaagd voor komend jaar.

De huidige regeling loopt tot 1 oktober 2022. Als jullie niet meer mee willen doen aan de regeling, moet dit door vakbonden en Huhtamaki voor 1 januari 2022 gemeld worden. Willen jullie wel door, dan moet dit voor 1 april 2022 gemeld worden. We moeten dus op dit moment in actie komen.

Als vakbonden hebben wij de voorkeur om door te gaan met de regeling. Omdat het financiële zekerheid geeft en de premie laag is. Daarnaast betalen jullie al voor de regeling, dus heb je al iets opgebouwd. Iedereen kan werkloos worden, ook al gaat het nu goed.

Breng je stem uit

Jullie als leden beslissen of we doorgaan met de regeling. We willen daarom graag van jullie weten of jullie de regeling willen doorzetten. Ben je voor of tegen het doorzetten van de PAWW-regeling, dus het 3e WW jaar?

Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen. Ontvang je deze nieuwbrief per post, dan kan je stemmen door in je browser in te typen: https://bit.ly/3dW2wUh

Stemmen kan tot en met 19 december. Iedereen kan persoonlijk stemmen nu! Maak dus gebruik van je stemrecht.

Heb je vragen?

Stel ze gerust!

Tristan Westra, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 48 45 68 54
E: t.westra@cnvvakmensen.nl