Eindbod cao Huhtamaki afgewezen

Op dinsdag 27 oktober hebben jullie gestemd over het eindbod dat door jullie werkgever was gedaan aan de vakbonden CNV Vakmensen en het FNV Industrie. Het eindbod bedraagt enkel een loonsverhoging van 2,2% per 1 juni 2020. Alle andere door ons voorgestelde punten zijn voor Huhtamaki onbespreekbaar. Jullie hebben dit eindbod unaniem afgewezen en toonden veel bereidheid om over te gaan tot acties. De vakbonden zullen Huhtamaki vandaag een ultimatum sturen.
Ultimatum
CNV Vakmensen en FNV Industrie sturen vandaag beide een ultimatum aan jullie werkgever. Nog één keer wordt Huhtamaki in de gelegenheid gesteld om tegemoet te komen aan de voorstellen van de vakbonden inzake een nieuwe cao.

Wanneer wij een ultimatum sturen is het belangrijk om de werkgever een redelijke tijd te geven om te reageren. Dit staat in onze reglementen. Huhtamaki krijgt vijf werkdagen bedenktijd. Vanuit de vakbonden wordt er vandaag, 29 oktober, een ultimatum verstuurd. Hierin is een ultimatum gesteld dat afloopt op woensdag 4 november 10.00 uur.

Als Huhtamaki niet binnen deze termijn tegemoet komt aan de eisen die de vakbonden stellen, zullen wij overgaan tot acties. Deze acties zullen we samen met het actiecomité coördineren. Het actiecomité bestaat uit leden en kaderleden. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Inhoud ultimatum brief
In de brief hebben wij Huhtamaki wederom verzocht onze eisen in te willigen.

Wij hopen dat het ultimatum jullie werkgever ertoe zal bewegen ons tegemoet te komen, zodat wij tot een goede cao komen. Mocht dit niet lukken dan kan ik jullie oproepen over te gaan tot acties.

CNV Vakmensen
Linda Slagter, bestuurder
M. 0651602037
E. l.slagter@cnvvakmensen.nl

 

Downloads