Al het nieuws

Start onderhandelingen Cao Mayr Melnhof

Eind maart volgend jaar loopt de huidige cao bij MME af. We starten begin volgend jaar met onderhandelingen voor een nieuwe cao. Gesprekken die gaan over jou en jouw arbeidsvoorwaarden. Maak gebruik van de ruimte om mee te praten en neem contact met mij op.

Jouw input blijft belangrijk
Vanwege de huidige coronamaatregelen is het helaas momenteel niet mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. We kunnen niet in een groep bij elkaar te komen om te praten over de situatie bij MME en jullie wensen voor de komende cao onderhandelingen. Wel blijft het gaan om jullie arbeidsvoorwaarden en daarom blijft jouw input erg belangrijk. Hiermee wil ik je dan ook vragen jouw mening en ideeën voor de komende cao-onderhandelingen te delen.
Eén van de vragen die bij de cao onderhandelingen op tafel komt te liggen is uiteraard de loonontwikkeling. De vraag aan jou is dan ook:
- welke loonsverhoging vind je passend bij de komende onderhandelingen? en
- welke loonsverhoging verwacht je dat MME bereid is om te geven?
- Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen rondom het werken met Covid-maatregelen: hoe zit het met de veiligheid op de werkvloer?

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast loonstijging wil CNV Vakmensen ook graag praten over de andere arbeidsvoorwaarden. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen de arbeidsvoorwaarden aankijkt die in de cao geregeld zijn. Wat is goed, wat kan beter en wat zie je liever niet meer terug in de cao?
CNV Vakmensen is hierbij specifiek benieuwd naar jouw werk en privé balans, is dit goed geregeld of vraagt dit om aanvullende afspraken?
En naar je ervaringen en verwachtingen rondom je laatste dienstjaren voor je pensionering. Zijn hier aanvullende maatregelen nodig en aan welke maatregelen denk je dan?
Denk je bijvoorbeeld aan minder werken of een andere functie, eerder met (deel)pensioen, of heb je wellicht andere ideeën? 
Alle input die we ontvangen zal omgezet worden in concrete voorstellen. Neem hiervoor contact met mij op via onderstaand e-mailadres.

Contact
Er staan diverse vragen in deze nieuwsbrief die kort samen te vatten zijn. Ik ben benieuwd naar jouw werkervaring, je mening over de cao en ik wil je vragen mee te denken over verbetervoorstellen voor de komende onderhandelingen. Je mening en ideeën kan je met mij delen via: t.westerink@cnvvakmensen.nl
Bellen kan uiteraard ook, dan maken we even via de mail een afspraak zodat we elkaar op een passend tijdstip spreken. Heb je nog andere vragen rondom je werk of je lidmaatschap, neem dan ook gerust via bovenstaand e-mailadres contact met mij op. 

Voor nu alvast fijne feestdagen en de beste wensen en veel gezondheid voor 2021. 

Tamara Westerink, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91 / E: t.westerink@cnvvakmensen.nl