Resultaat cao Mayr Melnhof

Na vier onderhandelingen hebben vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV met Mayr Melnhof een onderhandelingsresultaat bereikt. CNV Vakmensen is van mening dat we goede afspraken hebben kunnen maken over je loon en de cao.

We zijn benieuwd naar jouw mening over het bereikte resultaat en nodigen je uit voor een ledenvergadering en stemming op maandag 3 juni. De hoofdlijnen van het resultaat vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Ledenbijeenkomst
Waar het in eerdere rondes nog lastig was om nader tot elkaar te komen en concrete afspraken te maken, was er maandag vanuit alle kanten de inzet om gezamenlijk tot een goed resultaat te komen. CNV Vakmensen is tevreden met resultaat en is blij dat we er samen in goede, en op het onderwerp soms stevige, onderhandelingen uit zijn gekomen.

CNV Vakmensen is benieuwd naar jouw mening over het resultaat en wil je de ruimte geven om vragen te stellen en nodigt je uit voor de gezamenlijke ledenvergadering van CNV Vakmensen en FNV. Aan het einde van de vergadering zal er over het resultaat gestemd worden. Het is dus belangrijk om naar de bijeenkomst te komen. Laat je daar informeren en maak direct gebruik van je stemmogelijkheid.

De ledenvergaderingen van CNV Vakmensen en FNV vinden plaats op:

Datum: Maandag 3 juni
Tijdstip: 13.00 uur  en 14.15 uur
Locatie: kantine MM

Ik hoop je te zien op 3 juni. Ben je dan niet in de gelegenheid maar wil je wel meer informatie, vragen stellen, je mening delen of stemmen? Neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via de contactgegevens onderaan deze nieuwsbrief.

Afspraken in hoofdlijnen:
De definitieve teksten moeten op dit moment nog in orde gemaakt worden. Hieronder staat vast een opsomming van belangrijke afspraken die we hebben gemaakt voor de werknemers van MM.

Looptijd:
2 jaar
Loonstijging:
Per 1 april 2019 met 3% en per 1 april 2020 met 2,5%
Verhoging ploegentoeslag: 2 ploegentoeslag naar 12% en 5 ploegen naar 28%
PMO: Tijdens de looptijd van de cao vindt er PMO plaats.
Consignatie: Maandag tot en met vrijdag: 0,75% en zaterdag, zondag en feestdag: 3%
Loopbaanscan: Werknemer kan een loopbaanscan doen op kosten van werkgever, om zo meer zicht te krijgen op eigen toekomstige loopbaankansen en mogelijkheden.
Eigen risico: De eventuele kosten die de werknemer als gevolg van een bedrijfsongeval maakt vanwege de eigen risico van de zorgverzekering, worden door de werkgever vergoed.
Bovenwettelijk vakantiedagen: Deze worden na de verjaringstermijn van 5 jaar uitbetaald.

Collega nog geen lid?
Ga dan eens in gesprek over de voordelen en de invloed die je hebt als lid van CNV Vakmensen. Als je je collega nu lid maakt ontvang je 2 cadeaubonnen t.w.v. € 25 naar keuze. Alle informatie vind je op www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar. Je collega kan dan ook direct meestemmen over het bereikte resultaat.

Vragen?
Heb je vragen over het resultaat, de nieuwsbrief, of je werk neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via onderstaande contactgegevens. Dit kan ook via Adem Bicen. Hij is als kaderlid van CNV Vakmensen ook aanwezig geweest bij de cao-onderhandelingen.

Tamara Westerink
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl