Al het nieuws

Cao Folding Boxboard Eerbeek: het vervolg

leeg

Van de week hebben alle medewerkers van FBE een nieuwsbrief ontvangen waarin FBE aangeeft de cao te ondertekenen zonder CNV Vakmensen. Uiteraard zijn wij hier niet blij mee. In deze nieuwsbrief meer.

Cao

Vorige week donderdag is er gesproken met FBE, CNV Vakmensen en FNV. In het gesprek heeft CNV Vakmensen duidelijk aangegeven dat er onrust is over het cao-resultaat en op welke punten de onvrede zit, de toeslag over het overwerk en de ploegendiensttoeslag. FBE was niet bereid om stappen te ondernemen om in deze punten de medewerkers tegemoet te komen.

Bij het FNV heeft een meerderheid van de leden voor het resultaat gestemd. Hierdoor heeft de werkgever de optie om met het FNV een resultaat af te sluiten en deze keuze hebben zij dan ook gemaakt. Uiteraard zijn wij teleurgesteld dat hierin niet naar de leden van CNV Vakmensen en ook andere steunende medewerkers wordt geluisterd. Deze teleurstelling proef ik ook in de telefonische gesprekken deze week met de leden en daarnaast hoor ik ook veel zorg over de aantrekkelijkheid van FBE voor (het vasthouden van) nieuwe collega’s.
Na de negatieve stemming vanuit CNV Vakmensen heeft FBE nu wel heel duidelijk op zijn netvlies dat deze punten echt belangrijk zijn. FBE heeft dan ook aangegeven dat deze punten onderdeel zijn van de volgende cao-onderhandelingen. Door jullie “nee-stem” is dit punt echt onderstreept en sterker op de agenda gezet. Een werkgever geeft normaal geen doorkijk naar volgende onderhandelingen.
Ondanks de teleurstelling hebben veel leden aangegeven nu geen actie te willen ondernemen, maar wel dat de maat echt vol is. Deze nee-stem is een scherpe waarschuwing voor FBE en de volgende cao-onderhandelingen zullen hierin stappen gezet moeten worden en anders zullen de leden in actie komen.

In gesprek

Begin volgend jaar wil CNV Vakmensen in gesprek met leden om samen terug te kijken naar de onderhandelingen, maar ook juist om vooruit te kijken naar de komende onderhandelingen. Wanneer covid-maatregelen het weer breder toelaten, sturen we hiervoor een uitnodiging.

Zorg jij voor een sterker CNV?

Door jullie betrokkenheid heb je een duidelijk signaal kunnen afgeven naar de werkgever en heb je ervoor gezorgd dat de toeslag op overwerk en de ploegendiensttoeslag voor de volgende cao-onderhandelingen op de agenda staat. 
Zoals je heb kunnen lezen heeft de werkgever ook het aantal leden van vakorganisaties meegenomen in zijn afweging, maar het aantal leden bij CNV Vakmensen groeit. Laten we er samen voor zorgen dat CNV Vakmensen verder groeit en we zo samen nog sterker staan de volgende keer.
Zijn er collega’s nog geen lid van de vakbond? Ga dan het gesprek aan, wijs ze op de voordelen en het belang van de grote van het collectief. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon ter waarde van € 12,50 en een superleuke legpuzzel! Dit kan via: www.cnv-ledenwerven.nl

Contact

Heb je vragen over deze nieuwsbrief, je werk of het lidmaatschap, neem dan contact met mij op via t.westerink@cnvvakmensen.nl.
Uiteraard kunnen we ook een telefonische afspraak maken. Voor nu wens ik jullie een fijne jaarwisseling en een gezond 2022.

Tamara Westerink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2991 / t.westerink@cnvvakmensen.nl