Ledenraadplegingen over cao- onderhandelingsresultaat Essity Gennep

Eindelijk is er licht aan het einde van de cao-tunnel. Afgelopen week hebben we een onderhandelingsresultaat behaald en dat willen we nu snel aan jullie voorleggen. Op dinsdag 13 juli organiseren we samen met de FNV twee ledenbijeenkomsten, hier kun je ook stemmen.

Zoals jullie weten hebben we pas een cao wanneer jullie het onderhandelingsresultaat goedkeuren. Wij denken dat we er het meest haalbare hebben uitgesleept en zijn dus nu benieuwd naar jullie meningen.

Praktische informatie over de ledenraadplegingen:
Datum: Dinsdag 13 juli 2021
Plaats: Proeflokaal 1891, Hoofdstraat 15, 6598 AA Heijen.
Tijden: De eerste bijeenkomst start om 12.30 uur en de tweede bijeenkomst om 14:15 uur

Iedereen is welkom, leden van CNV Vakmensen, leden van FNV en ook niet-leden. Maar aan de stemmingen mogen alleen de leden van CNV Vakmensen en FNV meedoen.

De belangrijkste onderdelen van het onderhandelingsresultaat:

Looptijd CAO: van 1 juli 2020 tot en met 31 december 2022 (30 maanden).

Salaris: De salarissen worden verhoogd met 2,5% per 1-1-2021 en 3% per 1-1-2022.

Vroegpensioen: Per 1 januari 2022 krijgen werknemers in de ploegendienst (met nachtdienst) die dan binnen maximaal 3 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken de mogelijkheid om twee jaar eerder met vroegpensioen te kunnen. Voor werknemers die 3 jaar vóór hen AOW datum zitten, maar door de inkorting naar 2 jaar geen gebruik kunnen maken van de regeling, geldt een jaar uitloop. Hierdoor kunnen deze werknemers gegarandeerd van de RVU regeling gebruik maken. 

Feestdagen: Per 2022 zullen de volgende feestdagen worden toegevoegd aan de feestdagen waarop niet wordt gewerkt: Van 6.00 uur op 1e paasdag tot 6.00 uur op de dag na 2e paasdag en van 6.00 uur op 2e pinksterdag tot 6.00 uur op de dag na 2e pinksterdag.

Verplichte snipperdagen: De in de cao opgenomen artikelen 9 lid 6 en 14 lid 3.b komen te vervallen. In deze artikelen is opgenomen, dat de werkgever jaarlijks met instemming van de ondernemingsraad maximaal 3 vakantiedagen of diensten kan aanwijzen als snipperdagen. In het verlengde hiervan komt ook lid 8 van bijlage 3 te vervallen.

WGA-premie: De huidige afspraak over premiebetaling wordt voortgezet.

Werkgeversbijdrageregeling: De werkgeversbijdrage wordt bij totstandkoming cao gecontinueerd.

Papieren versie cao: Na totstandkoming van de cao zal deze zowel in digitale vorm als in papieren versie voor de medewerkers beschikbaar worden gesteld.

Wij rekenen op jullie aanwezigheid. Graag tot dinsdag!

Rick Pellis (Onderhandelaar CNV Vakmensen)  
Hans Mickers (kaderlid CNV Vakmensen)

Wilfred Jonkhout (Onderhandelaar FNV Procesindustrie)
Hans Lemmen en Frank Rutten (kaderleden FNV)