Al het nieuws

Start onderhandelingen bij DS Smith Packaging

Eind april loopt de huidige cao bij DS Smith Packaging af. We starten binnenkort met onderhandelingen voor een nieuwe cao. Gesprekken die gaan over jou en jouw arbeidsvoorwaarden. Maak gebruik van de ruimte om mee te praten en vul de enquête in.

Cao-onderhandelingen
Vanwege de reorganisaties is het een onrustige tijd bij DS Smith Packaging en zijn de gesprekken de laatste tijd vooral gegaan over een goed sociaal plan voor de medewerkers bij DS Smith Packaging. Deze gesprekken zijn nog in volle gang. 
Daarnaast loopt ook de huidige cao eind april af en gaan de gesprekken hierover ook binnenkort starten. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het vanuit CNV Vakmensen helaas momenteel niet mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. We kunnen niet in een groep bij elkaar komen om te praten over de situatie bij DS Smith Packaging en jullie wensen voor de komende cao onderhandelingen. Wel blijft het gaan om jullie arbeidsvoorwaarden en daarom blijft jouw input erg belangrijk. Bij deze wil ik dan ook vragen om jouw mening en ideeën voor de komende cao onderhandelingen te delen.
Eén van de vragen die bij de cao onderhandelingen op tafel komt te liggen is uiteraard de loonontwikkeling. De vraag aan jou is dan ook “Welke loonsverhoging vind je passend bij de komende onderhandelingen?” en “Welke loonsverhoging verwacht je dat DS Smith Packaging bereid is om te geven?”. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jou ervaringen rondom het werken met Covid-maatregelen, hoe zit het met de veiligheid op de werkvloer.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast loonstijging wil CNV Vakmensen ook graag praten over de andere arbeidsvoorwaarden. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen de arbeidsvoorwaarden aankijkt die in de cao geregeld zijn. Wat is goed, wat kan beter en wat zie je liever niet meer terug in de cao? 
CNV Vakmensen is hierbij specifiek benieuwd naar je werk en privé balans en naar je ervaringen en verwachtingen rondom je laatste dienstjaren voor je pensionering. Zijn hier aanvullende maatregelen nodig en aan welke maatregelen denk je dan?

Enquête
Je kan je input delen via e-mail maar dit kan ook eenvoudig door hier te klikken voor de digitale enquête. Of met het volgende webadres op internet de enquête in te vullen: http://bit.ly/2Mm7LCJ Deze enquête staat open tot en met 14 maart. 
Deel de enquête ook gerust onder collega’s. Alle input van werknemers nemen we mee naar de onderhandelingen. Uiteindelijk beslissen de leden over het behaalde resultaat door hierover te stemmen. Alle input die we ontvangen zal omgezet worden in concrete voorstellen. Neem hiervoor contact met mij op via e-mail.

Contact
Er staan diverse vragen in deze nieuwsbrief, die kort zijn samen te vatten. Ik ben benieuwd naar jouw werkervaring, je mening over de cao en ik wil je vragen mee te denken over verbetervoorstellen voor de komende onderhandelingen.  Deel je input met mij via de enquête of de mail. Heb je andere vragen rondom je werk of je lidmaatschap, neem dan ook gerust via bovenstaand e-mailadres contact met mij op.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl