Al het nieuws

DS Smith Packaging: Werkgever komt met een loonbod

Op dinsdag 16 april is voor de tweede keer gesproken over jouw cao bij DS Smith Packaging. Helaas geen overleg met een akkoord, maar wel is het gesprek gevoerd om de voorstellen die er liggen meer vorm te geven.

Duurzame inzetbaarheid
Eén van de thema’s aan tafel is duurzame inzetbaarheid. Hoe kan je gezond en met plezier werken bij DS Smith Packaging. Hoe vorm je een goede werk en privé balans bij zorgtaken? Op welke wijze zorg je voor goede mogelijkheden en enthousiasme voor het volgen van scholing? Hoe geef je vorm aan de laatste werkjaren tot je AOW wanneer deze zwaar vallen? Werkgever wil in gesprek over deze thema’s en is ook gestart met een eerste opzet met een traject intern. CNV Vakmensen wil naast dit project concrete afspraken maken over scholing en mantelzorg.

Loon
Werkgever heeft een eerste loonbod gedaan. Dit loonbod komt helaas niet in de buurt bij de gevraagde loonstijging van 5%. De werkgever biedt nu voor een tweejarige cao 2,5% per 1 mei 2019 en per 1 mei 2020 1,5%. CNV Vakmensen heeft daarnaast nog vragen gesteld over de reiskostenregeling en hierbij nadrukkelijk gewezen op de 0,19 cent die de werkgever belastingvrij mag vergoeden. Werkgever komt hierop nog met een voorstel.

Denk mee over het vervolg
We zullen aan tafel nog flinke stappen moeten maken. Op 7 mei gaan we verder onderhandelen over jullie cao. Heb je aanvullingen, opmerkingen neem dan gerust contact op. Hierbij ben ik nadrukkelijk nieuwsgierig naar je mening over het loonbod en je ervaringen rondom mantelzorg en opleidingen. Deel je verhaal of die van je collega zodat ik deze informatie in mijn achterhoofd, en bij wens anoniem, kan meenemen.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 20 2991
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl