Stand van zaken cao Owase voor leden CNV Vakmensen werkzaam bij de Owase-bedrijven

Afgelopen dinsdag 28 juni 2022 hebben wij het eerste gesprek gehad over de nieuwe CAO voor de Owase bedrijven. De werkgevers hebben die dag hun voorstellen toegelicht en wij hebben vervolgens onze voorstellen toegelicht. Als het gaat om de wederzijdse voorstellen willen wij stil staan bij de punten ‘looptijd van de nieuwe CAO’ en ‘de af te spreken loonsverhoging’.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in een brief van jullie werkgevers zijn zij van mening dat zij, als het gaat om de af te spreken loonsverhoging, “een weloverwogen en serieus bod hebben gedaan om zo de onderhandelingen op een goede manier te starten”.  

Wij hebben richting werkgevers aangegeven dat wij waardering hebben voor deze insteek. Wat dat betreft maken we wel eens een slechtere start van de onderhandelingen mee, een goed begin dus!

Vervolg onderhandelingen

Hoewel de start van een onderhandeling voor wat betreft de toonzetting natuurlijk belangrijk is, willen we voor nu richting jullie ook wel kwijt dat het uiteindelijk de uitkomst van zo’n onderhandelingsproces is “die telt”. 
In dat verband hebben wij de werkgevers laten weten geen voorstander te zijn van een CAO met een looptijd van 2 jaar. We hebben daarbij opgemerkt dat het aangaan van een CAO met een langere looptijd en een loonsverhoging zoals door de werkgevers voorgesteld het in zich heeft dat één van de partijen achteraf beschouwd heel tevreden terug gaat kijken op de afspraak, waarbij dan de andere partij zich mogelijk tekort gedaan voelt. Met andere woorden, wij zijn van mening dat de situatie in de  wereld om ons heen op dit moment te onzeker is (inflatie!) voor een langdurig contract .  

Werkgevers hebben ons na een korte schorsing laten weten vooralsnog te willen vasthouden aan hun voorstel voor een 2-jarige CAO.

Ledenvergaderingen

Het volgende CAO-overleg staat gepland op dinsdag 12 juli 2022. Het lijkt ons goed om jullie vervolgens op dinsdag 19 juli 2022 bij te praten als het gaat om ‘de stand van zaken op dat moment’.  
Dat gaan we dan doen bij de welbekende Zaal Mulder in een drietal sessies. Zie onderstaand de aanvangstijden van iedere sessie.

Ledenvergadering Zaal Mulder op dinsdag 19 juli 2022:
Aanvang: 10:00 uur, 14:15 uur en 19:30 uur.

Wij hopen uiteraard op een goede en ruime opkomst van onze leden.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Mede namens Sharon van Boxmeer (bestuurder CNV Vakmensen) en Gerrit Jager en Henk Bosscher (kaderleden/delegatieleden CNV Vakmensen),

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-20 60 18 19
E   g.vandijk@cnvvakmensen.nl