Al het nieuws

Heb je een roosterkwestie? Meld je bij ons en maak je collega ook lid!

De werktijden en roosters bij Smurfit Kappa zijn uitvoerig aan de orde geweest tijdens de afgelopen cao-onderhandelingen. We willen betere en gezondere roosters. Daar gaan we dit jaar ook met elkaar aan werken. Maar misschien heb je intussen nog wat recht te zetten over de afgelopen jaren. Als je een roosterkwestie hebt, meld je dan vooral bij ons. En wijs ook je collega's op deze mogelijkheid. Als ze nu CNV-lid worden, gaan we ook meteen voor hen aan de slag!

In de bijlage bij dit bericht vind je nog een keer de afspraken die we met Smurfit Kappa hebben gemaakt over het aanpakken van de werkdruk en over betere roosters. Want daar was en is veel onvrede over. Dit jaar is een overgangsperiode, waarin we samen - werkgever, vakbonden en externe roosterdeskundigen - op zoek gaan naar oplossingen. Die moeten leiden tot andere, gezondere roosters, uniformiteit en terugdringen van overwerk.

Maar wat als je nog een oude roosterkwestie hebt?

Het is mooi dat we afspraken hebben gemaakt, maar daarmee zijn eerdere kwesties rond werktijden en roosters natuurlijk nog niet opgelost. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de doordeweekse feestdagen in de afgelopen jaren niet goed zijn verwerkt, waardoor je meer uren hebt gewerkt dan je had moeten werken. Dat klopt natuurlijk niet!

Tijdens de cao-onderhandelingen hebben we een belangrijke afspraak gemaakt: je houdt als werknemer nog steeds het recht om over de afgelopen jaren vorderingen in te dienen bij Smurfit Kappa. Die mogelijkheid heb je dus. Als je er met de werkgever niet goed uitkomt, kan dat ook nog via een juridische weg.

Juridische bijstand van het CNV

Heb je dus een vordering, omdat gewerkte uren van de afgelopen 5 jaar niet correct zijn? En kom je er met de werkgever zelf niet goed uit? Meld je dan bij ons, dan krijg je juridische bijstand. Je kunt hiervoor contact opnemen met CNV Info, 030 75 11 007. 

Ook voor je collega

Is je collega nog geen CNV-lid? Dan is dit een mooie kans. Voor de roosterkwesties bij Smurfit Kappa zijn we namelijk als vakbond een collectieve actie gestart. Dat betekent: als je collega nu lid wordt, gaan we meteen ook voor hem of haar aan de slag. Dus óók als het gaat om roosterkwesties van de afgelopen jaren. 

Als je je collega lid maakt, krijg je - naast de VVV-bon of de 2 bioscoopbonnen - nog een leuk extraatje: een unieke usb-stick voor je telefoon. Je kunt ook kiezen voor een donatie aan een goed doel. Je collega krijgt gedurende de eerste 6 maanden 50% korting op het lidmaatschap van CNV Vakmensen. Voorwaarde is dat je collega minimaal 1 jaar lid blijft. 

Zo maak je je collega lid van CNV Vakmensen >

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 57
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
Downloads