Signify: Cao-ledenraadpleging

Leden van CNV Vakmensen stemmen in met onderhandelingsresultaat cao Signify.

Nadat een eindbod door leden eerder was afgewezen, hebben onderhandelingen uiteindelijk geleid tot een verbeterd cao resultaat op 9 februari jongstleden.

Stemresultaat

Een verbeterd loonbod van jouw werkgever, 6 % per 1 januari 2023 in plaats van 5%, heeft bijgedragen aan het stemresultaat onder CNV-leden. Zoals al eerder gemeld betekent dit percentage op jaarbasis ( 12 maanden) slechts verbetering van de koopkracht van 3 % terwijl op dit moment de inflatie is gestegen naar 8 % ( bron AWVN).

Al vrij snel, nadat cao-partijen overeenstemming hadden verkregen over deze cao , werd duidelijk dat de ruimte hiervoor waarschijnlijk is gehaald uit een verminderde merit increase!

Democratie en stemgedrag

Niet alle CNV-leden hebben gebruik gemaakt van hun stemrecht, hetgeen dus een vertekend beeld kan geven over de uitkomsten van deze raadpleging. In het ergste geval kan dit leiden tot verkeerde interpretaties van een bereikt resultaat. Ik roep dan ook graag die leden op om in de toekomst hun stem wel kenbaar te maken om tot goede besluitvorming te kunnen komen. Een stem uitbrengen is slechts een kwestie van minuten.

Cao-voorstellen CNV Vakmensen overwegend niet gehonoreerd

Helaas bevat het cao-resultaat geen enkel resultaat vanuit de door CNV Vakmensen ingediende voorstellen. Het is dus niet ondenkbaar dat deze cao-voorstellen opnieuw op tafel zullen komen bij de komende cao-onderhandelingen. Alvorens de cao-onderhandelingen over een cao met een looptijd van 1 juli 2023 verder te starten, zullen leden gevraagd worden hun input te leveren.

Betrokkenheid van leden van groot belang

In de wetenschap dat er feitelijk vanaf 1 juli 2023 weer sprake moet zijn van gewijzigde arbeidsvoorwaarden resten er slechts 3 maanden, waarin dit gerealiseerd dient te worden.
Ook het feit dat het CSP expireert op 31 december 2023, betekent dat hierover ook onderhandelingen gevoerd moeten gaan worden.
In beide processen is input en betrokkenheid van leden van evident belang!

Voor zowel de CNV klankbordgroep, die op afroep overleg voert, als voor de vacature in de cao-delegatie ben ik op korte termijn op zoek naar leden die hierbij hun ondersteuning willen bieden. De cao bijeenkomsten vinden overwegend tijdens kantooruren plaats met behoud van bezoldiging.
Op wie mag ik rekenen? Stuur mij dan een berichtje per mail: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Je cao online

Op de cao-pagina van Signify kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Michel Mallens (CNV onderhandelingsdelegatie lid).

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
Ea.huizinga@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error