Ruime meerderheid vóór nieuwe Canon-cao

De leden van CNV Vakmensen bij Canon hebben VOOR het onderhandelingsresultaat gestemd. Uiteindelijk heeft 72 procent van de stemmers voor gestemd. Daarmee heb je een nieuwe cao.

Uit de analyse blijkt dat zowel de leden in Venlo als ook in Den Bosch groen licht hebben gegeven voor de nieuwe cao. Niet alleen de leden van CNV Vakmensen hebben voor de nieuwe cao gestemd. Dat geldt ook voor de leden van de overige bonden die aan de onderhandelingstafel zaten.

Het resultaat in het kort

Omdat CNL vooraf al de intentie had uitgesproken om op 1 januari 2024 niet langer partij te willen zijn van de bedrijfs-cao samen met CPPN, is het resultaat in twee delen gesplitst. Canon NL wil, zoals eerder gemeld, in 2023 overstappen naar de ICK cao. We zullen volgend jaar gaan onderhandelen over deze overstap.  

Deel 1

Looptijd: 12 maanden: van 1 januari 2023 tot 31 december 2023. 
Loonsverhoging: 5% structureel per 1 januari 2023. Daarnaast zal de werkgever €60 van de pensioenpremie voor haar rekening nemen.
Profitsharing: op 1 januari wordt de winstuitkering van CPPN ingeruild voor een structurele loonsverhoging van 1%. Dit geldt dus niet voor de medewerkers van CNL.  

Deel 2

Dit deel geldt alleen voor de medewerkers van CPPN. 
Looptijd: 6 maanden: van 1 januari 2024 tot 1 juli 2024. 
Loonsverhoging: 4 % per 1 januari 2024. Ook wordt de overheveling van de werknemersbijdrage van €60 pensioenpremie voortgezet voor de looptijd van deze CAO.

Vragen?

Hebben jullie nog vragen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via je cao-pagina.

Mede namens Herman Kuypers van de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen wil ik je een prettig Kerstfeest en een gezond en gelukkig 2023 toewensen. 

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error