Reactie op berichtgeving massaontslag VDL Nedcar

Gisteren op de 6e stakingsdag werden wij onaangenaam verrast door de mededeling van jullie werkgever over het verlies van 1850 arbeidsplaatsen vanaf 1 november as. Een harde boodschap! Hierbij onze eerste reactie daarop.

Beste leden,

Gisteren vond alweer de 6e stakingsdag plaats. We proberen nog steeds onze eis voor een verbeterd, aangepast sociaal plan, kracht bij te zetten.

Op deze dag werden we onaangenaam verrast door de bekendmaking van jullie directie dat de eerste fase van een massaontslag per 1 november zal plaatsvinden. 1850 collega’s verliezen hun baan vanaf 1 november. De hoop die er wellicht nog was is vervlogen, een boodschap die hard aankomt.

De timing van deze boodschap is opmerkelijk en getuigt niet van goed werkgeverschap. VDL Nedcar heeft ervoor gekozen om de vakbonden, de OR en de pers op hetzelfde moment te informeren. In jullie cao Metalektro zijn echter over het bekend maken van een zo ingrijpend bericht, duidelijke afspraken gemaakt. De directie handelt daarmee in strijd met de cao.

Daarnaast vinden wij dat de menselijke maat ver te zoeken is bij de directie. We hebben immers nog geen akkoord over een degelijk, aangepast sociaal plan om de sociale gevolgen van dit massaontslag op te vangen. Wij vinden het ook niet gepast dat VDL Nedcar dit bekendmaakt tijdens een lopende staking. Wij concluderen daaruit dat de directie zich onvoldoende kan verplaatsen in de gevoelens van haar medewerkers, juist op dit moment.

Tot maandag op de Markt in Holtum,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error