Overleg verbeterde verplaatsingsregeling mislukt, kantinebijeenkomst 13 december

We hebben afgelopen dinsdag 22 november een vervolgoverleg met Fokker/GKN Papendrecht gehad over de verplaatsingsregeling. Dit overleg heeft niet geleid tot een ander standpunt van Fokker/GKN: Fokker/GKN is niet van plan om ook voor het personeel van Elmo de regeling te verbeteren zoals dat wél voor alle werknemers in Helmond is gebeurd. Wij vinden dat onbegrijpelijk en niet rechtvaardig. Werknemers van Elmo worden hierdoor immers niet gelijkwaardig behandeld ten opzichte van de collega’s in Helmond en dat is voor ons niet acceptabel.

Fokker /GKN kijkt alleen naar de problemen in Helmond en Hoogerheide vanuit het werkgeversperspectief. Omdat veel werknemers naar verwachting niet mee zouden gaan naar Papendrecht vanwege de afstand zijn er verbeterde afspraken gemaakt voor Helmond, verwachten geen problemen voor Hoogerheide. Wij zijn wél van mening dat de verbeterde afspraken ook voor Elmo werknemers moeten gelden. Immers, vanuit werknemersperspectief zit iedereen door de bedrijfssluitingen in hetzelfde schuitje! Fokker/GKN wil hierover met ons pas verder praten als er bij Elmo ook problemen ontstaan net zoals dat bij Helmond leek te gebeuren.

Wij willen nu met jullie opnieuw overleg hebben over het vervolg. Hiermee roepen wij jullie op om naar de ledenvergadering te komen op 13 december as. in de kantine van het bedrijf, aanvang 13:30 uur.

Waar gaat het om? Jullie ‘Helmond’ collega’s krijgen buiten de met vakbonden afgesproken vergoedingen:

  • Extra maandsalarissen inclusief vakantiegeld na 6 en/of 18 maanden in dienst ná verhuizing voor werknemers die niet van de vertrekregeling gebruik kunnen maken (binnen 60 minuten afstand van Papendrecht).
  • Extra maandsalarissen voor werknemers inclusief vakantiegeld voor werknemers die wel gebruik kunnen maken van de vertrekregeling, maar toch mee naar Papendrecht gaan en dat voor langere tijd zullen doen.

Deze extra vergoedingen krijgen de Elmo werknemers dus niet omdat Fokker/GKN dat niet nodig vindt. Duidelijk is in elk geval wel dat de Elmo werknemers na verhuizing in Papendrecht ten opzichte van hun ex Helmond collega’s zeer nadelig behandeld worden als daar verder niets aan gedaan wordt. Wat ons betreft is daar nog steeds het laatste woord niet over gezegd!

Nog geen lid? Word lid, doe mee, kom naar de ledenbijeenkomst, samen staan we sterk!

Arthur Bot
e.bot@cnvvakmensen.nl