Nieuwsbrief Damen Verolme & Damen Shiprepair Rotterdam

Op 16 oktober 2023 hebben we in Schiedam en de Botlek ledenvergaderingen gehouden over het voornemen van Damen om de loontabel van DSR ook toe te gaan passen op de werknemers van DVR. Tijdens die ledenvergaderingen zijn de leden daarmee akkoord gegaan, maar hadden daar wel nog wat vragen over. In deze nieuwsbrief geven wij jullie antwoord op die vragen.

Loontabel DSR op werknemers DVR

Met ingang van 1 januari 2024 wordt de loontabel van DSR ook toegepast op de werknemers van DVR. De Multifunctionele toeslag die sommige DVR-werknemers hebben, komt daarmee te vervallen omdat die geacht wordt bij het nieuwe salaris te zijn inbegrepen.

Het uitgangspunt is en blijft dat niemand er op achteruit gaat. Op 1 januari 2024 maak je ook een stap (periodiek) binnen de loontabel van DSR indien je daar nog ruimte voor hebt binnen de nieuwe salarisschaal, dan wel een positieve beoordeling hebt.              

Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet aan de hand van schaal F met MF-toeslag waar veel werknemers inzitten:

DSR  
Salaris uitloop 1 schaal F € 3.580,-
MF-toeslag    € 120,-
Totaal  € 3.700,-

 

DSR  
Salaris uitloop 1 schaal F  € 3.744,-

In deze situatie gaat je er per 1 januari 2024 dus € 44,- bruto op vooruit.

Werknemers die nog niet het einde van hun salarisschaal bereikt hebben, krijgen straks wat meer doorgroeiperspectief aangezien zij in de toekomst tot een hoger bedrag kunnen doorgroeien.

De salaristabel van DVR en DSR vind je nogmaals in de bijlage bij deze nieuwsbrief. Dit zijn de bedragen van eind 2023, per 1 januari 2024 komt daar nog een loonsverhoging van 3,5% bovenop!

Nieuwe arbeidsovereenkomst bij DSR

Wij hebben van jullie werkgever begrepen dat de werknemers bij DVR een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen aangeboden om per 1 januari 2024 in dienst te treden bij DSR. Alleen de werkgever in je arbeidsovereenkomst wijzigt, verder blijven alle afspraken hetzelfde. Mocht je je nieuwe arbeidsovereenkomst ontvangen, dan kun je deze door ons laten controleren door zowel je nieuwe als je oude arbeidsovereenkomst naar ons op te sturen. Verspreid deze nieuwsbrief onder je collega’s die (nog) geen lid zijn van CNV.

Ik kan mij voorstellen dat je nog vragen hebt. Stel ze onder dit bericht of neem gerust contact op via j.honders@cnvvakmensen.nl of bel via 06- 30 20 51 36.

Johann Honders
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-30 20 51 36
E  j.honders@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error