Invoeren nieuwe ploegenregelingen Trivium Deventer

Trivium wil nieuwe ploegenregelingen invoeren. Daarvoor hebben ze de instemming van de vakbond nodig. Wij vragen de leden van CNV Vakmensen om hun stem hierover uit te brengen.

Wat is er aan de hand

Op DWI wil de directie van de 4+ naar een 5-ploegendienst. Op ETD wil men naar een 8-ploegendienst. Dit heeft behoorlijke gevolgen voor collega’s, zowel qua arbeidstijden als financieel. 
Als vakbond vinden we het een goede zaak dat de 4+ wordt afgeschaft. Dit rooster is in strijd met de Arbeidstijdenwet en veel te belastend voor medewerkers. Een 5-ploegendienst is een stuk gezonder. Er gold echter niet voor niets een toeslag van 44% voor de 4+ ploegendienst. Dat was omdat het een ontzettend zwaar rooster was. Feitelijk heeft Trivium al jarenlang roofbouw gepleegd op deze collega’s, en blijft dat op de afdeling DA voorlopig ook doen.

Financiële gevolgen

Het voorstel van Trivium betekent dat de mensen die nu op DWI werken er €200 tot €500 per maand op achteruit gaan. Zelfs iemand die meer dan 30 jaar in ploegen werkt kan er bijna €500 op achteruit gaan. Nu is een 5-ploegen regeling gezonder en lichter dan een 4+ maar deze financiële achteruitgang vinden wij als CNV niet acceptabel. Niet in een tijd waarin de inflatie extreem hoog is. 

Wat vinden wij  

Wij leggen jullie deze ploegenregeling dan ook NEGATIEF voor. CNV Vakmensen en FNV zijn van oordeel dat er vanwege het uitzonderlijke karakter van de 4+ regeling, de jarenlange overtreding op de Arbeidstijdenwet en de roofbouw op deze medewerkers voor deze ploegenverandering een betere afbouwregeling nodig is. Zodat de collega’s hun rekeningen kunnen blijven betalen!

Leden van CNV Vakmensen mogen stemmen

Na deze informatieve nieuwsbrief ontvangen de leden van CNV Vakmensen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Stemmen kan uiterlijk 16 juni, 12.00 uur. Laat weten of je instemt met het invoeren van deze ploegenregeling of niet. In de bijlage vind je meer informatie over wat dit voorstel betekent voor de afdelingen DWI en ETD.

Heb je nog vragen?

Vragen of opmerkingen kun je gerust naar ons mailen.

Bestuurders: 
Nicole Engmann-van Eijbergen M 06 51601989 / n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl  
Sharon van Boxmeer, M 06 2886 6512 / s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl  

 

Downloads