Gat tussen vraag CNV en bod Nexperia groot

Op 23 februari spraken bonden verder met werkgever. In het kort: bonden kregen een bod dat de inflatie verre ván compenseert. Bonden horen graag van de leden hoe zij het bod zien.

Nexperia gaf eerder bij de medewerkers aan dat ze de intentie hebben om de medewerkers marktconform te belonen alsmede te compenseren in de inflatie die medewerkers in het afgelopen jaar allemaal hebben ondervonden.

Eindbodvoorstel in bijlage

In de bijlage tref je de werkgeversvoorstellen aan. Je zult waarschijnlijk dezelfde conclusie trekken als wij: het bod voldoet totaal niet aan de eerdere communicatie vanuit werkgever. Sterker nog: met het voorstel van werkgever gaan medewerkers er ten opzichte van de inflatie over heel 2022 (10%) er structureel 4,5% op achteruit. Dit is onbestaanbaar.

Digitale ledenbijeenkomst 7 maart

Eerst spreken we graag met jou op de digitale ledenbijeenkomst op 7 maart van 10.30 uur tot 11.30 uur. Zie onderstaande links.

Volgend overleg 20 maart

Inflatie wordt flink gevoeld door medewerkers, het is vanuit vakbonden hoogste tijd om snel een cao af te sluiten. Op 20 maart spreken we weer verder met werkgever.

Praat mee

Wil je meepraten of heb je op- en aanmerkingen, ga dan naar de cao-pagina: Cao Nexperia | CNV Vakmensen

Arjan Baselmans, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6869 / a.baselmans@cnvvakmensen.nl

Microsoft Teams meeting

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Meeting ID: 364 569 398 911
Passcode: GAn4Qj

Download Teams | Join on the web

Join with a video conferencing device

131380358@teams.bjn.vc

Video Conference ID: 123 625 573 4

Alternate VTC instructions

Learn More | Meeting options

Trek ook gerust je collega aan zijn/haar mouw om deel te nemen aan  deze ledenbijeenkomst.

Cao Ampleon

Bij de buren, bij Ampleon is er 28 februari een actie, omdat de leden daar tegen een eindbod van werkgever stemden. Dit bod in het kort:

  • 5,5% per 1 januari 2023 (is in overeenstemming met bonden al uitbetaald aan de medewerkers ter compensatie van de hoge kosten).
  • 3,5% per 1 januari 2024 plus 2% omgezet uit een bonus die losstaat van de cao.
  • €500 eenmalig.

Voor het volledige bod: zie website Cao Ampleon Netherlands | CNV Vakmensen: Op 28 februari is er een actie bij Ampleon voor de deur. Je bent van harte welkom om dan een frietje te komen eten en de actie de ondersteunen bij Ampleon.

 

Downloads