CNV Vakmensen sluit cao-principeakkoord met NXP

Vrijdagnacht bereikte CNV Vakmensen met werkgever en de andere vakorganisaties een cao-akkoord met NXP. Dit principeakkoord wordt in de komende twee weken aan de leden van CNV voorgelegd. Met de kaderleden bespreken we vanmiddag het resultaat. Hierna ontvang je snel een update over de ledenvergadering en de stemming, want zoals altijd hebben jullie als leden het laatste woord! An English version will follow soon.

Balans

CNV en de kaderleden zorgde er in de onderhandelingen en bij de poortacties voor dat de bonden op koers bleven richting een goed eindresultaat. Ook hielden we de balans in het oog tussen de fabriek en de kantoormedewerkers. Deze balans zie je terug in het principeakkoord.

Loon 

We zeiden vanaf de start van de onderhandelingen dat NXP miljardenwinsten maakt, en dat aandeelhouders zeer hoge dividenduitkeringen krijgen en het orderboek nog helemaal vol zit. Het geld klotst tegen de plinten. Dan hebben de mensen die dat voor elkaar krijgen ook recht op een flinke vooruitgang. Vooraf is ingezet in op dubbele cijfers; tel je nu de structurele loonsverhoging op bij de verhoging van de bonussen en de eenmalige uitkering, dan is dat voor veel medewerkers gelukt. 

Een goed resultaat

Dit akkoord met deze mooie loonsverhoging is mede dankzij de inzet van de kaderleden tot stand gekomen. Het akkoord is in bijlage toegevoegd. Zoals gezegd ontvang je snel een uitnodiging voor een ledenbijeenkomst.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons. Je kan ook terecht op de cao-pagina Cao NXP | CNV Vakmensen

Mede namens cao-kaderlid Wouter van Went,
Arjan Baselmans, bestuurder CNV Vakmensen
M  06 4782 6869 / a.baselmans@cnvvakmensen.nl 

Downloads