Cao-onderhandelingen Signify

De onderhandelingen voor de cao Signify zijn gestart, dinsdag 19 september 2023 hebben cao-partijen elkaar inhoudelijk voor het eerst gesproken over de cao-voorstellenbrieven voor de nieuwe cao 2023-2024.

Tijdens dit overleg zijn in het bijzonder nadere toelichtingen verstrekt over de resterende cao-voorstellenbrieven van De Unie en van jouw werkgever. De cao-voorstellenbrief van jouw werkgever tref je in de bijlage aan. De cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen was al eerder met jouw werkgever gedeeld en toegelicht (zie de cao-voorstellenbrief in de bijlage).

Cao-voorstellenbrief

De toch wel cryptische cao-voorstellenbrief van jouw werkgever laat veel aan de fantasie over en behoeft nadere uitleg. Wat duidelijk is, is dat jouw werkgever ook met verslechteringsvoorstellen komt zoals op het gebied van arbeidsongeschiktheid en, zoals vorige jaar al aangekondigd, waarschijnlijk ook afspraken in het huidige sociaal plan zal willen wijzigen.

Aangezien nog niet alle cao-voorstellen inhoudelijk zijn toegelicht en besproken, wordt het cao-overleg gecontinueerd op dinsdag 10 oktober 2023.

Voor CNV Vakmensen staat vast dat verslechteringen van tafel moeten en in het licht van het bereikte cao-resultaat van vorig jaar, er een zeer fatsoenlijke loonsverbetering overeengekomen dient te worden. Dit is toen bij de uiteindelijke beoordeling van het cao-resultaat door leden van CNV Vakmensen nadrukkelijk aangegeven!

Op dit moment moet worden geconstateerd dat cao-partijen behoorlijk ver van elkaar verwijderd staan, waarbij de vraag zich oproept of dit grote verschil überhaupt te overbruggen is.

Je cao online

Op de cao-pagina van Signify kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.

Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen.

Mede namens Richard de Kind (lid CNV-onderhandelingsdelegatie),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
a.huizinga@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error