Bosch TT

Overleg over Sociaal Plan Bosch TT gestart

Op 7 juni 2023 hebben we een eerste gesprek gevoerd met jullie directie over een te sluiten sociaal plan. Het gesprek was hoofdzakelijk verkennend daar Bosch nadere toelichting heeft gegeven op de reorganisatievoornemens en de te verwachten gevolgen daarvan. Reden van deze toelichting is duidelijk: het is aan ons, de bonden om een goed sociaal plan af te sluiten dat past bij de wijze waarop de reorganisatie wordt ingezet, mits de OR nut en noodzaak van de voorgenomen reorganisatie onderschrijft.  Die koppeling is door ons ook duidelijk aan Bosch medegedeeld.

Tijdens dat gesprek hebben we ook teruggekoppeld wat jullie ons in de druk bezochte medewerkersbijeenkomst op maandagmiddag 5 juni 2023 hebben meegegeven.
Jullie zorgen voor de collega’s die het bedrijf moeten verlaten en wat voor hen geregeld moet worden alsook de zorgen voor de collega’s die bij Bosch blijven werken zoals de levensvatbaarheid van de new corporate business.

Bosch zal ons voor het volgend overleg voorzien van een aantal zaken waaronder inzage in de personeelsgevolgen per afdeling qua ontslag maar ook welke functies voortaan in dagdienst worden verricht alsook hun voorstellen inzake het sociaal plan. Op hoofdlijnen hebben wij van onze kant, een aantal verwachtingen ten aanzien van een kwalitatief goed sociaal plan met Bosch gedeeld.

Tot zover deze korte update op 14 juni vindt het volgende gesprek met Bosch plaats.


Medewerkersbijeenkomst

Tot slot nog kort terugkomend op de medewerkersbijeenkomst.
Zoals gezegd waren jullie daar in grote getale aanwezig en hebben jullie je vragen gesteld en naar elkaars zorgen geluisterd. Chapeau daarvoor. Mocht je nog nadere vragen, opmerkingen, suggesties hebben die je later te binnen zijn geschoten of komen deze de komende weken bij je op, schroom dan niet en neem met ons contact op.

CNV Ledenraadpleging

Jouw werkgever zal de vakbonden voor dinsdag 13 juni 12.00 uur een concept sociaal plan aanbieden ter bespreking op 14 juni aanstaande. Jij wordt in de gelegenheid gesteld jouw input te leveren voor dit sociaal plan.

Op dinsdagavond 13 juni vindt er een digitale ledenvergadering plaats om 19.00 uur.

Neem deel vanaf uw computer, mobiele app of apparaat voor vergaderruimte

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Je cao online

Op de cao-pagina van Bosch TT kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Ayan Ozkan, CNV onderhandelingsdelegatie lid,

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error