Begin van een nieuw jaar met uitdagingen voor VDL Nedcar

leeg

Allereerst wil ik jullie allen het beste wensen voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe uitdagingen. Ook voor VDL Nedcar zal dit jaar in het teken staan van een aantal uitdagingen. Zo zijn we nog steeds in gesprek over een MB-cao, maar hoogstwaarschijnlijk zal in de loop van dit jaar ook meer duidelijkheid zijn wie eventueel de nieuwe partner wordt.

Terugkijkend naar het jaar 2021 zie ik dat we het afgelopen jaar over veel onderwerpen hebben gesproken met jullie werkgever. Onderwerpen die jullie als medewerkers raakten. Denk bijvoorbeeld aan de onderhandelingen voor een sociaal plan. Ook dit jaar staan er een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda.

MB-cao

Vorig jaar zijn we in gesprek gegaan met jullie werkgever over een nieuwe MB-cao. Vooralsnog heeft dit nog niet geleid tot overeenstemming. Aanstaande donderdag praten we met jullie werkgever hier verder over. 

Verkiezingen ondernemingsraad

Naast de vakbonden is ook de ondernemingsraad een belangrijke werknemersvertegenwoordiging binnen VDL Nedcar. Elke drie jaar kiezen de medewerkers van VDL Nedcar een nieuwe ondernemingsraad. Dit jaar zijn er weer verkiezingen voor de ondernemingsraad. Samen met de kaderleden van CNV gaan we deze verkiezingen voorbereiden. Ongetwijfeld hoor je hier in de komende periode meer over.

Nieuwe klant

Rond de zomer van vorig jaar leek het erop dat VDL Nedcar een nieuwe klant had gevonden. Met Canoo werd een (voor)overeenkomst getekend. Eind vorig jaar werd echter duidelijk dat Canoo toch afzag om met VDL Nedcar in zee te gaan. Ondanks dit bericht gaf jullie directie aan dat zij ook met andere partijen in gesprek was. Deze gesprekken verlopen volgens de directie positief. De directie VDL Nedcar is nog steeds positief gestemd dat de gesprekken uiteindelijk zullen leiden tot mogelijk een nieuwe klant. Wij wachten verdere berichtgeving van jullie directie hierover af. 
Het jaar 2022 zal voor jullie en voor VDL Nedcar geen saai jaar worden. Voldoende onderwerpen waar we de komende tijd over in gesprek blijven met jullie en de directie.

Heb je nog vragen

Heb jij naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen, neem dan gerust contact met mij op. Je kunt ook contact opnemen met één van de kaderleden van CNV Vakmensen binnen VDL Nedcar.

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error