Resultaat Tata Steel beoordelen

Leden gaan stemmen! Vorige week hebben wij, onder druk van de acties en stakingen, een akkoord gesloten over de door ons gestelde eisen in het uitgebrachte ultimatum.
Inmiddels heeft de kadergroep BBLG samen met de actie-commissie besloten om het resultaat met een positief advies aan de leden voor stemming voor te leggen. Daarbij spreken zij hun grote waardering uit aan eenieder die aan de acties hebben deelgenomen.

In het kort geven wij hieronder nog even onze eisen en resultaat weer.
  • Geen gedwongen ontslagen
    Resultaat akkoord.
  • Werkgelegenheidspact met 5 jaar verlengen tot oktober 2026
    Resultaat akkoord.
  • Generatiepact met 4 jaar verlengen tot 31 december 2026
    Resultaat verlengen met 2 jaar tot december 2024.
  • Geen verkoop van bedrijfsonderdelen van TSN
    Resultaat: geen blanco check voor de toekomst maar alleen op basis van een gedegen business case en volledige consultatie van medezeggenschap en vakbonden.
  • Geen uitbesteding van werk (BPO)
    Resultaat tijdens het transformatieprogramma geen plannen voor uitbesteding. Dit is verder ook van toepassing op HTD en Rail, daarvoor zijn geen plannen voor uitbesteding.
  • Strategisch toekomstplan voor TSN met aandacht voor investeringen in installaties en medewerkers.
    Daarbij oplossen van de CO2 en milieuproblematiek.
    Resultaat: het plan komt er voor het einde van dit jaar, waarbij bovenstaande onderwerpen zijn toegezegd en tevens sprake zal zijn van financiële onderbouwing.
  • De bedrijfsstructuur van TSN dient te blijven bestaan binnen TSE en geen verdere integratie met TSE
    Resultaat: na hele lange discussie met leden van de ExCo houden wij met elkaar gesprekken die moeten leiden tot een overeenkomst welke voor 1 september klaar dient te zijn en aan de Europese Onderneming Raad (EOR) zal worden voorgelegd.
    Commentaar: Concreet heeft dit onderwerp minder opgebracht dan onze inzet, maar wij hebben op basis van de toezegging van de ExCo voldoende vertrouwen om de gesprekken te voeren.
Stemming
Het woord is nu aan jou en wij vragen je om te stemmen over dit resultaat.
Gezien de vakantieperiode is er besloten om ruim de tijd te nemen voor het stemmen en verder het stemmen digitaal te doen.
Daarvoor dien je de aangegeven link te gebruiken

<<Stem hier voor het resultaat>>

Je stem dient uiterlijk vrijdag 7 augustus bij ons binnen te zijn. Wij vragen je waar nodig (bij tegenstem) een stemverklaring in te vullen.

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door. Om je stem uit te brengen ga dan naar: https://bit.ly/2W1PnR1. Deze nieuwsbrief staat onderaan de site.

Toekomst
Er is een grote stap gezet in dit proces naar de toekomst, welke niet zonder slag of stoot tot stand gekomen is.
Maar we zijn er nog lang niet. De komende jaren zal er in het kader van het transformatieproces nog veel werk aan de winkel zijn. Uiteraard zullen wij u via de nieuwsbrieven steeds op de hoogte blijven houden. Daarnaast kunt u met vragen dan wel opmerkingen altijd bij ons op onderstaand adres terecht. Ook als het om persoonlijke situaties gaat.

CNV Vakmensen heeft wederom bewezen dat vakbonden er nog steeds toe doen en dat we met elkaar goede resultaten kunnen behalen. Veel van je collega's zijn nog geen lid van CNV Vakmensen, maar profiteren wel van het behaalde resultaat. Dit is het moment om hen te vragen ook lid te worden.

Samen staan we sterk, zeker nu en in de toekomst.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51602043
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl