Cao resultaat bij Tata Steel

Gisteren hebben we tijdens de ledenvergadering, die zowel fysiek als digitaal te volgen was, het cao resultaat besproken wat eergisteravond is afgesloten tussen CNV Vakmensen, de andere vakbonden en Tata Steel. Dit resultaat kwam als een verrassing na de teleurstelling van vorige week. Gelukkig heeft Tata op tijd ingezien dat jullie een veel beter bod verdienen. Als we de definitieve teksten van Tata hebben gekregen zullen we die aan jullie voorleggen ter stemming. We verwachten dit eind volgende week te kunnen doen. CNV is gematigd positief over de gemaakte afspraken.

In de bijlage vind je de hoofdpunten uit het resultaat. Dit zijn voorlopige teksten en kunnen dus nog wijzigen.

Tijdens de ledenvergaderingen zijn er goede discussies geweest over de heikele punten uit het resultaat. Voor CNV Vakmensen waren dat met name de loonparagraaf, de afspraken over ouderenregelingen, verbetering van de werkdruk, samenvoegen van kantoor- en dagdienst roosters en kwaliteitsafspraken die de aantrekkelijkheid van Tata Steel als werkgever zouden moeten verbeteren. Met sommige uitkomsten (zoals loonsverhoging) kunnen we tevreden zijn, met andere een stuk minder (zoals flexibel rooster en aantrekkelijkheid werkgever Tata).

Volgende week zullen we nadere uitleg geven over de gemaakte afspraken en ook een vergelijk maken met hetgeen CNV Vakmensen had voorgesteld bij aanvang van de onderhandelingen en de uitkomsten. Dan zijn jullie ook in de gelegenheid om over het resultaat te stemmen.

Heb je nu al vragen en of opmerkingen dan kan je terecht bij de CNV Vakmensen onderhandelingsdelegatie Hans Winter, Gerard Kuijper en ondergetekende. Je kunt ook je reactie kwijt op onze cao pagina:
https://www.cnvvakmensen.nl/industrie/metalektro/cao-tata-steel-sociale-eenheid-ijmuiden/

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112

Lid zijn van CNV Vakmensen heeft vele voordelen. Ook je collega kan lid worden: www.cnvvakmensen.nl/werven Als je een nieuw lid hebt aangebracht heb je drie keuzes:
1. VVV bon (t.w.v. €12,50) en USB stick voor smartphone( geschikt voor Android en IOs)
2. Bioscoopbon 2x en USB stick voor smartphone
3. VVV bon (t.w.v. €12,50) én donatie uit jouw naam van €12,50 aan het goede doel met keuze uit: de voedselbank, het vergeten kind of CNV Internationaal

Downloads