Actualiteiten Tata Steel

Een aantal actualiteiten vragen op dit moment onze aandacht bij TataSteel en via deze nieuwsbrief willen wij je graag bijpraten.

Uitslag ledenraadpleging Cao en pensioen premie.
Op 29 januari is de stemming gesloten en kunnen wij de uitslag aan jou en het bedrijf bekend maken. Van de leden die gestemd hebben heeft 95% VOOR het resultaat gestemd en dat is verheugend.

Uitwerking protocol
In het gesloten akkoord is afgesproken dat wij over de niet financiële zaken zoals innovatie werktijden met elkaar nog in gesprek gaan om dit verder uit te werken. Woensdag 24 februari is het eerste overleg gepland. Daarnaast zijn er ook in maart nog een aantal data gepland. Uiteraard word je door ons van de voortgang op de hoogte gebracht.

Ontvlechting TataSteel Europe.
Het was een donderslag bij heldere hemel toen we plotseling te horen kregen dat een eventuele verkoop van IJmuiden door het Zweedse SSAB van de baan is. Een teleurstelling maar aan de andere kant moeten we door met de ontvlechting van TataSteel Europe omdat TSN straks zo meer zeggenschap gaat krijgen over de eigen toekomst.
Via de Europese Ondernemingsraad en de Centrale Ondernemingsraad gaat er nu hard gewerkt worden om deze klus te klaren. De vakbonden hebben zich uiteraard solidair verklaard met de medezeggenschap en we trekken gezamenlijk op. Doel is om TSN in zijn kracht te zetten, de toekomst voor het bedrijf veilig te stellen. En uiteraard de werkgelegenheid en arbeid voorwaarden zoals gewend goed te beschermen.
Er moet een hoop gebeuren in kader van de vergroening van het bedrijf, dat kunnen we niet alleen en daarom hebben wij een beroep gedaan op de politIek om te helpen en samen in dit dossier op te trekken. Kortom de komende maanden zullen zeker nog spannend en inspannend worden.

Vragen en/ of opmerkingen
Vragen en opmerkingen kun je altijd bij ons kwijt op onderstaand e-mail adres.

Nieuwe bestuurder vanuit CNV Vakmensen voor TataSteel
Na 11 jaar als bestuurder werkzaam te zijn geweest bij TataSteel is het voor mij tijd om het stokje over te dragen aan een collega. Niet omdat ik klaar ben bij TataSteel, want dat ben je nooit, maar om het feit dat ik binnenkort van mijn pensioen mag gaan genieten. Collega Marten Jukema m.jukema@cnvvakmensen.nl zal op een goede wijze samen met onze kadergroep de belangen van onze cnv leden behartigen.
Ik wil op mijn beurt u allemaal bedanken voor het gestelde vertrouwen waarbij we heel veel met elkaar hebben meegemaakt. Ik weet zeker dat de toekomst weer goed gaat worden voor IJmuiden.

Een hartelijk tot ziens en een warm welkom

Hartelijke groet,

Peter Boëseken, Bestuurder       
Marten Jukema, Bestuurder m.jukema@cnvvakmensen.nl
Gerard Kuijper, voorzitter kadergroep Cnv TataSteel