Signify

CAO eindbod Signify. Breng jouw stem uit!

Afgelopen week heb jij kennis kunnen nemen van het cao eindbod van jouw werkgever.

Op maandag 12 en dinsdag 13 december ben jij door CNV Vakmensen in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan gezamenlijke informatiebijeenkomsten van de vakbonden over de inhoud van dit eindbod.

Nu is het moment om jouw stem uit te brengen!

CNV Vakmensen is teleurgesteld over de wijze waarop Signify heeft aangestuurd op het kunnen doen van een eindbod en de content van dit eindbod. CNV Vakmensen was nog lang niet uit onderhandeld maar jouw werkgever heeft bewust een blokkade gelegd om verder te kunnen onderhandelen.

Veel door CNV Vakmensen ingediende cao voorstellen zijn door de houding van jouw werkgever niet eens besproken te weten:

  • Uitbreiding bedrijf AOW regeling
  • Tegemoetkoming ziekte kosten verzekering
  • Recht op off-line
  • Aanvullend geboorte verlof
  • Betere faciliteiten mantelzorgers
  • Betere regeling collectieve dagen
  • Regeling vakbondsadviseurs
  • Rouwverlof

Het resultaat is er dan ook naar

Loon:

Voor wat betreft de loonontwikkeling staat een 5% chick maar doordat deze 5 % structureel pas in de zesde maand (1/1/23) van de looptijd van deze cao wordt gegeven is het feitelijke volume uiteindelijk slechts 2,5 %.Terwijl de koopkracht dit jaar nog met 4 % daalt en er nog een torenhoge inflatie is.Reken uit je verlies.

Sociaal Plan:

Het sociaal plan wordt, in tegenstelling tot hetgeen CNV Vakmensen heeft voorgesteld, een verlenging  tot 31 december 2025, slechts met 6 maanden verlengd tot 30 juni 2023.Afgelopen week bereikte CNV Vakmensen al weer een RFA waarin een voorgenomen reductie van 84 FTE waarvan je mag hopen dat deze nog kunnen vallen onder het voorstel van jouw werkgever. En ook voor de eerste kwartalen van 2023 sluit CNV Vakmensen geen nieuwe reorganisaties in Nederland uit.

Werkplek principes:

Alle inzet ten spijt…… zowel de COR als vakbonden zijn er de afgelopen drie jaar niet in geslaagd om te komen tot goede afspraken over hybride werken. Er wordt niet naar de wensen van werknemers bij Signify geluisterd. Er is maar één waarheid en dat is op kantoor werken! Dus op dit belangrijke onderwerp ook geen gezamenlijk resultaat.

Overige onderwerpen:

Voor wat betreft de overige onderwerpen in het eindbod zijn deze eenzijdig door jouw werkgever opgenomen zonder in of overeenstemming met CNV Vakmensen.

Onder dit gesternte vraag ik jou om vóór 16 december 12.00 uur jouw stem uit te brengen.

Dit kan door HIER te klikken of te gaan naar: bit.ly/3W6goPY

Voor de goede orde wordt opgemerkt dat indien je tegen dit eindbod stemt er dus geen sprake is van een cao en wij met de leden in overleg moeten treden hoe verder.

Indien je voor stemt is dit het resultaat.

Het eindbod tref je nogmaals aan.

Met vriendelijke groeten namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Michel Mallens                CNV kaderlid

Arjan Huizinga                  Bestuurder CNV Vakmensen

 

Downloads