Al het nieuws

Eindbod CAO Signify afgewezen

Leden van vakbonden hebben het cao eindbod van hun werkgever afgewezen.

Eindbod cao Signify afgewezen
Dinsdag 10 november jl. hebben de vakorganisaties de uitslag van de ledenraadplegingen over het eindbod aan Signify teruggekoppeld. Na onderlinge afstemming hebben de vier vakorganisaties het eindbod afgewezen.
De reden is gelegen in het (te) lage loonbod op een( te) laat moment in de looptijd van de nieuw overeen te komen cao.

Alle vakbonden hebben aangegeven om, wanneer Signify ruimte ziet om alsnog tot een akkoord te komen, het gesprek te willen hervatten. De vraag is uiteraard of die mogelijkheid zich zal voordoen, dat is aan de onderhandelingsdelegatie van Signify om nu intern te bespreken. Dat betekent ook dat we in de tussenuit wel iets moeten gaan doen. Omdat we op dit moment in een gezondheidspandemie zitten, waarbij er veel thuisgewerkt wordt, en bedrijfsbezoeken lastig zijn, zal ik op korte termijn een petitie opstellen en deze aan jullie sturen met de vraag om deze ook aan je collega’s ter tekening voor te leggen. Digitaal of fysiek. Dan kunnen we die opgehaalde (digitale) handtekeningen op 8 december ook aan de werkgever overhandigen.

In de vorige cao zijn afspraken gemaakt rondom de Hay-grading systematiek en de invoering daarvan. Dat staat nu on-hold omdat er geen nieuwe cao ligt.

Jullie krijgen zo spoedig mogelijk de petitie toegestuurd.

Arjan Huizinga
bestuurder CNV Vakmensen
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl
M: 06 - 21602032

Bart Hietkamp
kaderlid CNV