Cao-onderhandelingen Signify

Het eindbod bij Signify is (nog steeds) eindbod.

Arbeidsvoorwaarden survey

In de afgelopen periode heeft CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden een arbeidsvoorwaardensurvey uitgezet over de thema's die centraal staan in de cao-onderhandelingen.

Ondertussen hebben we de input opgehaald.

In totaal hebben 220 respondenten (leden en niet leden) deelgenomen aan deze survey.

De uitkomsten van deze survey bevestigen in overgrote mate de opvattingen van de leden van CNV Vakmensen op de genoemde onderwerpen en de hiervan afgeleide inzet aan de cao-tafel.

Cao-overleg

Voor woensdag 1 februari 2023 stond een nieuwe afspraak gepland voor een cao-overleg. Bij aanvang van het overleg bleek dat de verwachtingen tussen cao-partijen over de invulling van deze dag zodanig uiteenliepen, dat uiteindelijk besloten is informeel overleg te voeren over of en hoe cao-partijen elkaar weer aan de formele cao-tafel mogen gaan begroeten.

Als principes niet bespreekbaar gemaakt kunnen worden, standpunten tussen cao-partijen uiteen lopen, verschillen niet overbrugbaar lijken en er geen extra budgettaire ruimte is, is de kans tot hervatting van cao-onderhandelingen niet groot.

Vakbonden hebben jouw werkgever één week geboden om hierover zich intern te beraden en medio volgende week met vakbonden hun uitkomsten van beraad te delen (week 6).

Als jouw werkgever mogelijkheden ziet om in onderhandeling tot een beter resultaat te kunnen komen zullen formele cao-onderhandelingen worden hervat.

Ultimatum

Is dit niet het geval zal CNV Vakmensen een ¾-vergadering gaan uitschrijven. In deze statutaire fysieke ¾-vergadering zullen de leden zich uit moeten spreken over het stellen van een ultimatum. Stemt 3/4 van de aanwezige leden in met het stellen van een ultimatum, dan zullen eisen van CNV Vakmensen worden opgenomen in een ultimatum en krijgt jouw werkgever een termijn waarbinnen hij op deze eisen zal moeten ingaan. Verzuimt de werkgever binnen deze termijn te reageren of wijst hij de eisen af dan ontstaat het recht aan vakbondszijde om over te gaan tot het voeren van actie.
Daarom is het dan ook van groot belang dat ALLE leden gehoor geven aan de oproep van een ¾-vergadering.

Uiteraard hopen wij dat het niet zo ver hoeft te komen, maar dat is op dit moment ongewis.

Mede namens de cao-onderhandelingsdelegatie, Michel Mallens (CNV kaderlid),

Arjan Huizinga     
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 2032
E  a.huizinga@cnvvakmensen.nl


Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error