Stand van zaken Fokker Landing Gear en Fokker Elmo

De afgelopen weken hebben we twee keer gesproken met de directie over de regelingen, die GKN Fokker wil toepassen op de sluiting van Helmond en Hoogerheide en de verplaatsing naar Papendrecht. Op 12 april spreken we elkaar voor de derde keer.

Gezien de enorme opkomst van jullie en de aandachtspunten uit de personeelsbijeenkomsten, kunnen we aangeven dat we er beslist nog niet zijn. GKN Fokker houdt nog steeds vast aan hun voorwaarden zoals ze die in de glossy flyer hebben aangegeven.
Wij houden vast aan een sociaal protocol, met zekerheden uit het sociaal plan en zaken die fatsoenlijk geregeld zouden moeten worden zoals compensatie van reistijd en reiskosten.
Daarbij goede regelingen voor wanneer er iets thuis gebeurt, je bent verder van huis aan het werk, hoe vang je dat op. In dit laatste zit wat beweging, in de rest van de voorstellen minder.
GKN Fokker vindt het logisch dat je meegaat en dat er tijdelijk zaken geregeld worden, daarna terug naar het nieuwe normaal. Werken in Papendrecht. 

Wij vinden de voorgestelde periodes te kort, niemand heeft om de verplaatsing gevraagd en niemand wil graag extra betalen in brandstof of tijd om bij Fokker te mogen werken in Papendrecht.
Daar moet echt nog een stap woden gezet, in het totaal kunnen we dan kijken of de regelingen evenwichtig zijn of niet. Kortom we zijn er nog niet.

We krijgen signalen dat managers het gesprek willen aangaan met personeelsleden over de condities om te gaan. Ons advies is om daarbij niet in te gaan op de voorwaarden waaronder dit gaat gebeuren. Laat dat over aan de vakbonden. We zijn nog in onderhandeling.

Ons streven is tot een solide pakket te komen, of dat gaat lukken weten we nog niet. We gaan de gesprekken opnieuw aan, kijkend naar evenwichtigheid en de effecten van de verplaatsing op je werk en privé-situatie. Die is voor iedereen verschillend, dus er moeten keuzeopties in zitten. Garanties naar de toekomst en vertrouwen in jouw vakmanschap dat gewaardeerd wordt. Wij zien wel mogelijkheden, maar GKN Fokker ziet een aantal zaken wezenlijk anders.

Na de volgende ronde, komen we inhoudelijk op de voorstellen terug. Dan gaan we met de leden het gesprek aan over de mogelijke uitkomsten.

Samengevat: wel wat beweging, maar nog niet in buurt van de punten en uitkomsten die tijdens de goede personeelsbijeenkomsten zijn geformuleerd.

Word lid!

Nog geen lid en wil je dat wel worden? Betrokken worden en uiteindelijk ook kunnen stemmen over een resultaat?
Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl

Henk van Beers, plv Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 35 25 54
h.vanbeers@cnvvakmensen.nl