Stakingsoproep voor de werknemers van Goodix

CNV Vakmensen roept alle werknemers van Goodix op om voor de tweede keer te gaan staken, maar nu voor onbepaalde tijd en wel met ingang van maandag 27 juni! Registratie van stakers zal plaatsvinden in de entree van het Goodix kantoor te Nijmegen op maandag 27 juni as om 09.00 uur. Leden van andere bonden kunnen zich ook laten registreren als staker. Stakingsuitkeringen zullen worden verrekend met andere bonden.

Wat is er aan de hand?

Ondanks de eerdere staking dit jaar in maart laat het management zichzelf wel uitstekend betalen, maar voert in de praktijk niets uit. Dat betekent:

  • Geen actuele CAO met goede arbeidsvoorwaarden maar een zogenaamd ‘handboek’ waar de belangrijkste CAO thema’s ontbreken en zelfs na handtekening van de Goodix medewerker kan het management doen wat het wil.
  • Geen redelijk sociaal plan in geval van gedwongen ontslag, waardoor je nu in mogelijk voorkomende gevallen alleen een minimale wettelijke uitkering ontvangt.
  • Geen RAV’s die Goodix proof zijn, waardoor je te maken hebt met allerlei oude afspraken uit de NXP tijd.
  • Geen overleg tussen vakbond als vertegenwoordiger van de Goodix werknemers, waarvan 60% lid is. Management zegt arbeidsvoorwaarden te beschouwen als een interne kwestie (sic).
  • Geen marktconforme loonsverhogingen bij Goodix, dus werknemers moeten maar zien.

CNV Vakmensen houdt zich daarom vast aan het ultimatum zoals eerder verstuurd.

Blijf up to date via de stakingspagina