Fokker Landing Gear en Fokker Elmo - stand van zaken

Dinsdag 12 april hebben we weer overleg gehad met de directie. Het doel was om te kijken of we na het moeizame overleg van vorige week nog voldoende aanknopingspunten hadden om tot een akkoord te komen. Een akkoord dat zo goed mogelijk aan jullie zorgen, verwachtingen en aandachtspunten tegemoet komt.

Tot nu toe is dat niet het geval en is de kloof nog best groot. Als het gaat over compensatie van reiskosten, reisuren en carpoolen e.d. wil jullie directie tegemoet komen voor een periode van twee jaar. Wij vinden die termijn te kort en hebben aangegeven dat die periode langer moet zijn. Ook de zogenaamde “ik blijf erbij” premie kan wat ons betreft hoger. We hebben op al die punten een tegenvoorstel gedaan en daar denkt jullie directie nu over na.

Over de vertrekregeling hebben wij ook gesproken. Het gaat hierbij om werknemers die vanwege de afstand geen passende baan in Papendrecht hebben. Ook daar zijn we nog niet uit.

Van jullie hebben we vernomen dat er nog veel onduidelijk is over de planning. Met name voor wat betreft de verplaatsing van de activiteiten van Helmond naar Papendrecht. We hebben er bij de directie op aangedrongen meer duidelijkheid te geven.

We zijn er dus nog niet,

Samen staan we sterk. Is je collega nog geen lid, maak hem lid. Dat kan via https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

We hebben een volgend overleg gepland op dinsdag 19 april. Wij willen op dat overleg concrete toezeggingen zien van jullie directie.

Henk van Beers plv Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2035 2554
E: h.vanbeers@cnvvakmensen.nl