Enquête cao-voorstellen Metalektro

De onderhandelingen voor een nieuwe cao in de Metalektro starten alweer over een paar maanden. Direct na de zomervakantie gaan wij opnieuw met FME werkgevers en andere bonden aan de slag om afspraken te maken voor een goede cao.

Met onze actieve leden in de cao-commissie, onze kaderleden, hebben wij intussen de stand van zaken in de Metalektro besproken. Wij zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat, ondanks alle zorgwekkende nationale en internationale ontwikkelingen, het over het algemeen prima gaat in de business. De bedrijven draaien gemiddeld goed. Er zijn veel vacatures, terwijl aan de andere kant de kosten van levensonderhoud voor werknemers enorm gestegen zijn.

Dat betekent dat wij onze cao-voorstellen daarop moeten afstemmen. Maar, dat kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij ook jouw mening voor nodig!

Hiermee sturen wij jouw enkele vragen en stellingen waar jij op kunt reageren tot 19 april. Daarna zullen wij alle reacties inventariseren en tot een concept cao-voorstellenlijst komen waar eveneens alle leden op kunnen reageren. Deze voorstellen zullen wij in een cao-krant bekendmaken zodat ook binnen de bedrijven deze krant verspreidt en besproken kan worden. Wij realiseren ons dat het jou even een paar minuten kost om alles in te vullen. Hoe meer leden er reageren, hoe beter het draagvlak.

Klik hier voor het invullen van de enquête.

Nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.

Zo vul je dan de enquête in via onze site.
Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Metalektro in de zoekbalk. Daar staat de link om de enquête in te vullen.

Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.


Volgende stap is dat de cao-voorstellen worden vastgesteld door onze landelijke cao-commissie. Dit zijn onze kaderleden vanuit het hele land verenigd in een commissie om cao-zaken te bespreken. Als jij ook mee wil denken in deze commissie, stuur dan een e-mail naar a.bot@cnvvakmensen.nl

Alvast bedankt voor jouw reactie!


CNV Vakmensen
Namens de leden van de cao-commissie,
Will Kroonen, voorzitter
Arthur Bot, cao-onderhandelaar