Stem over het eindbod Cao Canon - Océ

Canon heeft het cao-overleg met CNV Vakmensen afgebroken en een formeel eindbod neergelegd.

Het eindbod van werkgever houdt in:

• een looptijd 12 maanden van 1 juli 2020 tot 1 juli 2021;
• per 1 februari 2021 een cao-verhoging van 1%;
• een eenmalige uitkering van € 275,- per fulltime dienstverband;

Stemming door leden
CNV Vakmensen legt dit eindbod met een NEGATIEF stemadvies aan jullie, leden van CNV Vakmensen, voor. Het negatieve stemadvies heeft als reden dat met deze verhoging en de inflatie van 2020 en 2021 zijnde 1,5% , jullie koopkracht verliezen.
Bij deze cao stemming vraag ik ook om na te denken wat we verder kunnen doen aan acties als we het eindbod van Canon afwijzen. Acties hoeft niet meteen te betekenen dat er wordt gestaakt! Jullie tips om de werkgever te laten merken dat het aanbod te laag is mag je doormailen naar r.jongen@cnvvakmensen.nl

Wel of geen opsplitsing van de cao's
Door de lockdown (tot 19 januari 2021) en met het oog daarop, zijn acties waarbij groepen van mensen die bij elkaar komen niet mogelijk. Ook na die datum is voorzichtigheid geboden, want de gezondheid van ons allen gaat voor alles. Net als de overige vakorganisaties vraag ik jullie via deze nieuwsbrief je mening te geven of we bij de volgende onderhandelingen door moeten gaan met een gecombineerde Canon-Venlo en Canon-Services-cao. 
Wij, vakorganisaties, kunnen de huidige cao splitsen in twee aparte bedrijfs-cao’s. Of stoppen met de bedrijfs-cao en, met behoud van jullie arbeidsvoorwaarden en overstappen naar een sector cao, bijvoorbeeld de cao Metalektro.
Klik hier om je stem uit brengen.
Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet je stem uitbrengen: http://bit.ly/37CZUs5 Stemmen kan tot en met zondag 27 december 2020.

René Jongen,
bestuurder CNV Vakmensen
E r.jongen@cnvvakmensen.nl 
M 06 5120 2961