Al het nieuws

Stakingsoproep: 24-uurs werkschorsing vrijdag 11 december 2020

Hierbij roepen we alle CNV leden/leden van vakbonden in Nijmegen en omgeving op om het werk vrijdag 11 december a.s.neer te leggen voor een 24-uurs staking. Staken doen we niet zomaar, het is een uiterste middel. We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen, juist in de moeilijke tijd waarin we ons bevinden. Helaas is dit niet gelukt: werkgevers hebben na urenlange schorsingen het overleg afgebroken, wijzen ons redelijke eindbod af en het lijkt erop dat zij ook het ultimatum, dat donderdag 10 december 2020 om 12.00 uur afloopt, laten voor wat het is. Voor ons betekent dit dat we meteen na afloop van het ultimatum starten met acties, de maat is vol! Met zoveel mogelijk mensen, maar we staken wel veilig.
DRIVE-IN-DRIVE-DOOR STAKING IN VERBAND MET CORONA

Je kunt je vrijdag 11 december 2020 vanaf 07.00 uur tot uiterlijk 11.00 uur melden en inschrijven als staker bij de DRIVE-IN/DRIVE-DOOR.

LOCATIE: Steinweglaan/Busserlaan in Nijmegen. Dit is achter het Goffertstadion.

Mocht het niet lukken om naar Nijmegen te komen dan kunnen jullie je ook inschrijven in het FNV Vakbondshuis: Velperbuitensingel 8 in Arnhem.

Om de veiligheid en gezondheid van iedereen zo goed mogelijk te beschermen, vragen we je het meegestuurde stakingsformulier thuis zo volledig mogelijk in te vullen. U kunt ook ter plekke de stakingsformulier bij ons invullen.

Neem ook je lidmaatschapskaart of ID-bewijs mee voor bij de controle. Dit zorgt ervoor dat je je stakingsuitkering zo snel mogelijk ontvangt.
Je ontvangt hier een kop koffie-/chocolademelk-/thee-to go met een oliebol.
Blijf s.v.p. in de auto zitten of hou je in ieder geval aan de 1.5 meter als je met een ander vervoermiddel komt en volg de aanwijzingen en de route in de Staakstraat.

Werkwens van jou en kleine (kerst)wens voor een ander in de kerstboom
Je ontvangt bij binnenkomst een kaartje en een pen. Hierop kun je je werkwens invullen en een kleine (kerst)wens voor een ander. Die hangen we in de kerstboom en aantal wensen vervullen we. Want we zijn en blijven een club mensen die met en voor elkaar staan! Hier maken we een foto van jou die je gelijk mee krijgt.
In de bijgesloten folder vind je alle info over staken. Staken is een grondrecht, de werkgever kan en mag het niet verbieden. Werkgevers zijn al ingelicht en weten dat zij vanaf donderdag acties kunnen verwachten. Het mag wel, maar je hoeft je dus niet af te melden op je werk.

Nog vragen?
Neem gerust contact op met je kaderleden of met ons. Dit kan per mail actie@cnvvakmensen.nl of per telefoon 030 -7511570.

Tot vrijdag, zorg dat je erbij bent!

CNV Vakmensen
Arthur Bot, cao-onderhandelaar