CNV Vakmensen en Ampleon, update cao-gesprekken

Tijdens de 1e ronde zijn de inzetbrief van vakbonden en werkgever uitgewisseld en toegelicht. Het was vanaf de start duidelijk voor alle partijen dat er eerst overeenstemming moest komen over een ‘faire’ cao-verhoging. Daarna zouden we over andere punten spreken.

Tot nu toe communiceerden werkgever en bonden gezamenlijk over het verloop van deze gesprekken in lijn met de afstemming tijdens de 3-daagse met Ampleon. Vanaf nu communiceren we weer als afzonderlijke partijen.

Inmiddels hebben we 4 rondes van onderhandelen achter de rug. Het 5e overleg van afgelopen maandag 21 november werd geannuleerd door Ampleon, omdat werkgever aangaf dat hij voor het verkrijgen van een ruimer mandaat meer tijd nodig had.

Om ons heen staat de wereld niet stil. Cao’s worden afgesproken met forse verhogingen, de inflatie loopt nog steeds verder op. Bij NXP is inmiddels een onderhandelingsresultaat bereikt waarover de leden zich voor 9 december mogen uitspreken.

Vanuit onze invalshoek gezien zit Ampleon zeker nog niet in de kopgroep als het gaat om goede cao’s, waarin ook de werknemers fatsoenlijk gecompenseerd worden voor de enorme kostenstijgingen van het afgelopen jaar. Er moet echt nog wat gebeuren.

Concreet: Ampleon gaat op korte termijn een nieuwe datum voorstellen om het overleg te hervatten. Dan geeft werkgever aan wat het opgehaalde mandaat is.

Vervolgens zullen we het resultaat aan jullie voorleggen, met hopelijk een positief stemadvies.

KLIK HIER om naar de cao-pagina te gaan.

Arjan Baselmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 4782 6869
E: a.baselmans@cnvvakmensen.nl