Vakbonden sturen directie Swedish Match ultimatum 

Afgelopen week hebben wij een viertal ledenvergaderingen georganiseerd op het bedrijf. Opnieuw waren velen van jullie aanwezig, een teken dat het onderwerp heel breed leeft. De uitkomst van de vergadering is glashelder. 100% van de aanwezigen vinden het eindbod van de werkgever onvoldoende. Er is vervolgens ook massaal vóór het voeren van acties gestemd. Een duidelijk signaal.

Zoals besproken tijdens de ledenvergaderingen hebben wij vandaag een ultimatum verstuurd aan de werkgever. Met dit ultimatum geven wij de directie tot woensdagmiddag de tijd om onze eisen in te willigen. Doen zij dit niet, dan kunnen ze acties verwachten van de werknemers en bonden in het bedrijf.

Hoe verder?

Tijdens de vergaderingen hebben wij leden gevraagd deel te nemen aan het actiecomité. We hebben inmiddels een groep collega’s bij elkaar waarmee wij de komende dagen in gesprek gaan over het voorbereiden van acties. Uiteraard zullen we pas kort van tevoren aankondigen wanneer de acties precies plaats vinden. 

Staken is een recht, niet staken ook

Hoewel tijdens de vergaderingen is gebleken dat de actiebereidheid zeer groot is, zullen er ook altijd collega’s zijn die minder snel bereid zijn om het werk neer te leggen. Wij hebben de plicht om deze collega’s te informeren over onze strijd, maar hebben het besluit van de werkwilligen te respecteren. Een ieder maakt daarin zijn of haar eigen keuze.

Het belangrijkste in dit soort conflictsituaties is dat we als werknemers in het bedrijf één  front vormen. Laat je dus niet uit elkaar spelen door de discussie met elkaar te voeren over wel of niet staken. Praat met elkaar, maar houd begrip. Is jouw collega nog geen lid van CNV Vakmensen, attendeer hem of haar dan ook over onze strijd en het belang van lidmaatschap. Samen staan we zoveel sterker!

Word Lid - CNV Vakmensen

Vragen

Heb jij vragen of opmerkingen over de huidige stand van zaken of wil je gewoon even je verhaal kwijt? Je kunt altijd contact met me opnemen via de onderstaande contact gegevens. Uiteraard zullen collega Pieter Beuzenberg (FNV) en ik jullie op de hoogte houden van de voortgang.

Tot snel!

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
06-18711343
a.williams@cnvvakmensen.nl