Uitslag ledenraadpleging JUS bij Carglass

leeg

In de maand december van vorig jaar hebben we jullie opgeroepen om je stem uit te brengen over het aangepaste voorstel voor de regeling JUS (Jaar Uren Systematiek). In deze nieuwsbrief het resultaat van deze raadpleging en het vervolg daarvan.

Allereerst wensen wij jullie allen nog een voorspoedig, gezond en sociaal 2022 toe.

Vervolgens, in navolging op ons schrijven van 8 december 2021, waarin jullie mening is gevraagd over het aangepaste voorstel met betrekking tot de Jaar Uren Systematiek (JUS), informeren wij jullie hierbij over de uitslag van die raadpleging.

Uitslag ledenraadpleging

Een meerderheid, van zowel FNV Metaal als de leden van CNV Vakmensen, heeft vóór het nieuwe voorstel Jaar Uren Systematiek gestemd. Dat betekent dat het voorstel van Carglass is aangenomen. Deze regeling zal, na ondertekening daarvan, worden toegevoegd als bijlage aan de cao Carglass. Voor de goede orde, deze regeling kent een tijdelijk karakter. Als de regeling afloopt, gaan partijen na evaluatie van de regeling, wederom om tafel. Alsdan zal de regeling en een eventuele voortzetting besproken worden afhankelijk van de resultaten van de dan te houden evaluatie bij de leden.

Uitvoering JUS

Hoewel de leden in meerderheid hebben ingestemd met de Jaar Uren Systematiek, was de meerderheid minimaal en werden er toch ook nog wel kritiekpunten benoemd. Die hadden vooral betrekking op de uitvoering van de regeling. Onderwerpen die vaak voorbij kwamen, waren de communicatie rondom de beschikbaarheid én voorkeuren van werknemers. Dat moet beter en Carglass heeft ook toegezegd extra aandacht daaraan te besteden. 

Tenslotte ontvangen jullie binnenkort nadere informatie over het resultaat van de onderhandelingen over jullie pensioenregeling.

Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met ondergetekende.

Mede namens de kaderleden Rob van der Vlugt en Robert van der Zande,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-34 49 72 79
E  j.bruinsma@cnvvakmensen.nl