Al het nieuws

Stakingsoproep cao Metaal en Techniek Oost-Nederland vrijdag 10 december

Na 5 onderhandelrondes over een nieuwe cao Metaal & Techniek bieden de werkgevers nog steeds niets anders dan verslechteringen voor jou en je collega’s. Dit is onacceptabel in een sector die zo goed draait en waar goede vakkrachten niet makkelijk te vinden zijn. Jij en je collega’s verdienen een eerlijke en fatsoenlijke cao. Daarom roepen wij jou op om vrijdag 10 december 24 uur je werk neer te leggen.
Wij kunnen niet anders dan stakingsacties te voeren, net zolang tot de werkgevers fatsoenlijke afspraken met ons willen maken. Daarom staken we op vrijdag 10 december 2021 voor een cao die recht aan jou doet. Als je in ploegendienst werkt, dan roepen we je op de dienst te staken die eindigt tijdens de actiedag. Alleen samen regelen we een goede cao Metaal & Techniek. We rekenen op je. Op naar een goede cao Metaal & Techniek!

Als vakbonden houden we de ontwikkeling van het virus en de consequenties voor onze leden en werknemers in de sector goed in de gaten. Wij volgen hierbij nauwgezet het advies op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en uiteraard onze eigen CNV richtlijnen. In deze bijzondere omstandigheid ligt het voor de hand dat wij hiermee gepast omgaan. Het registreren van de stakers zal op een geheel aangepaste wijze plaatsvinden.

We staken coronaproef! Goed voor de cao én goed voor jouw gezondheid. Half Nederland is coronaproef aan het thuiswerken, terwijl er in de bedrijven soms met honderden mensen tegelijk gewerkt wordt. Thuisblijven om te staken is zo een stuk veiliger dan naar je werk gaan.

Meer informatie tref je in bijgaande stakingsoproep. Als bijlage tref je ook een stakingsformulier. Deze oproep met stakingsformulier is ook per post verstuurd.


Rick Pellis regio 5, Gerard van Dijk regio 8 en Arthur Bot regio 11
CNV Vakmensen bestuurders
E: actie@cnvvakmensen.nl
T: 030 - 5711450

Downloads