Sociaal Plan Fortna afgesloten.

Gisteren hebben er personeelsbijeenkomsten plaats gevonden waarin een toelichting is gegeven op het Sociaal Plan van Fortna. De leden hebben met een meerderheid ingestemd met het Sociaal Plan.

Onderhandelingen Sociaal plan

Als CNV waren wij niet aanwezig bij de onderhandelingen over het Sociaal Plan. Wij zijn niet geïnformeerd over de reorganisatie door de directie. De leden van het CNV hebben wel kunnen stemmen. Ik begreep dat niet alle leden tijdig wisten dat er een stemming zou plaats vinden waardoor zij niet hebben kunnen stemmen. Dat is vervelend. Als bijlage bij deze nieuwsbrief stuur ik de tekst van het Sociaal Plan mee.

Vervolg

Als de medezeggenschap (OR) haar advies heeft gegeven kan de werkgever uitvoering geven aan de reorganisatie. Als jij tot de medewerkers hoort die zijn baan kwijt raakt dan zul je van de werkgever een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen. Het is belangrijk dat je deze goed laten controleren. Dit kun je laten doen door een jurist van het CNV. Neem hiervoor contact op met CNV Info.030-7511001. Teken niets voordat je het hebt laten controleren.

Ondersteuning bij het vinden van nieuwe werk

Als je ondersteuning wilt krijgen bij het vinden van een nieuwe baan dan kun je gebruik maken van de diensten van de loopbaancoaches van het CNV. Stuur mij hiervoor een e-mail. Ik breng je dan in contact met een loopbaancoach. Dit kan ook als je niet ontslagen wordt door Fortna maar je je wilt oriënteren op een opleiding of andere baan.

Als je vragen hebt dan kun je mij bellen of mailen.

Sterkte de komende tijd.

Henk Jongsma

Onderhandelaar CNV Vakmensen

M: 06 22 38 30 73

E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error