Onderhandelingen cao Tankstations en Wasbedrijven van start

Zoals jullie wellicht weten, loopt jullie cao voor de branche Tankstations en Wasbedrijven op 31 december 2023 af.

Afgelopen maandag, 23 oktober,  zijn de onderhandelingen voor de nieuwe cao gestart.
De gezamenlijke vakbonden,waaronder jullie vakbond CNV Vakmensen, hebben hun voorstellen uitgebreid toegelicht. Wij willen een loonsverhoging van die in elk geval de inflatie repareert en een stukje welvaartsverbetering oplevert. Ook hebben we aangegeven wat de “opbrengst” was van onze enquête: naast een fatsoenlijke loonsverhoging willen mensen dat de werkdruk naar beneden gaat en willen jullie graag mogelijkheden om eerder met pensioen te gaan. Voor de werkgevers is het tekort aan personeel het grootste zorgpunt. Op woensdag 8 november praten we verder met elkaar.

Meer schaalvergroting in de sector

De meeste Tank- en Wasbedrijven draaien, mede door schaalvergroting, meer omzet en winst. Grootste zorgpunt is het vinden van goed personeel. De Nederlandse economie groeit heel voorzichtig en dat zal mogelijk leiden tot meer omzet en winstgroei in 2024. Na de torenhoge inflatie van 2022 (10%) is die in 2023 behoorlijk gedaald en de verwachting is dat deze voor dit jaar op ongeveer 3% uitkomt. In de voorspellingen van CPB wordt een inflatie voor 2024 verwacht van 3,4%.

Wat willen wij in de nieuwe cao?

De collega’s van CNV Vakmensen hebben veel bedrijven bezocht in de afgelopen zomer. Het is duidelijk dat de cao-onderhandelingen meer dan ooit gevolgd worden. De CNV leden hebben behoorlijk wat enquêtes ingevuld. Het belangrijkste voorstel gaat over loon, loongebouw en werkdruk. Wij willen dat de branche aantrekkelijker wordt voor werknemers zodat het personeelstekort kan worden opgelost.

Inzet werkgevers

De BETA en BOVAG vinden vooral de krapte aan personeel een belangrijk zorgpunt. Daarom willen ze de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk en concurrerend maken. Daar zijn we het van harte mee eens!

Volgende cao-rondes

De volgende cao-rondes zijn gepland op:
  • Tweede onderhandelingsronde: 8 november
  • Derde en in principe laatste onderhandelingsronde: 22 november

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Tankstations en Wasbedrijvenkun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina. Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnvvakmensen.nl

Wil je ook naar de cao-pagina ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/industrie/metaaltechniek/cao-tankstations-en-wasbedrijven/

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met jullie vakbondsbestuurder Gerard van Dijk: g.vandijk@cnvvakmensen.nl


Vakbondsbestuurders CNV Vakmensen
Kaj Grundemann en Gerard van Dijk
k.grundermann@cnvvakmensen.nl / g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error