Tijd voor actie!

Metaal en Techniek

Laat horen en merken dat jij een cao wilt met respect voor het werk wat jij en al jouw collega's doen!

Acties opgeschort voor de hele sector

Gefeliciteerd! Als de leden er zelf ook mee instemmen, dan is er een nieuwe cao! Gefeliciteerd én bedankt!

De inzet van iedereen onder jullie die sinds half november onder werktijd de poort uitliep is beloond met een cao voor 30 maanden (tot aan 1 april 2024). Al heel snel merk je dat in de portemonnee: je krijgt er 42,50 bij in je maandloon en een eenmalige uitkering van dik 382 euro als nabetaling voor al die cao-loze maanden sinds november. De jongste collega’s onder jullie profiteren het meest: hun lonen stijgen met 9%; de anderen ontvangen ruim 8%.

Bijna een nieuwe cao voor alle leden

Ook de werkgevers in de metaalbewerking staan achter het cao-resultaat dat vorige week in de Metaal en Techniek is bereikt. Dit betekent dat er nu ook een cao aanstaande is voor alle leden die werkzaam zijn in de metaalbewerking. Vorige week vrijdag hadden we al een akkoord bereikt met de 4 overige branches in de sector. De Metaalbewerking kwam niet opdagen bij de onderhandelingen en met hen is toen geen akkoord bereikt. Tot 20 april 12.00 uur hadden ze de tijd om bij resultaat aan te haken. Aan deze oproep hebben ze gehoor gegeven.

Hoe verder?

Op donderdag 21 april ontvangen de leden een nieuwsbrief om te stemmen. Jouw stem is nu nodig om het af te ronden. Breng je stem uit tot uiterlijk maandag 2 mei 12.00 uur.

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Metaal & Techniek kun jij alles over het cao-traject nalezen en ook opmerkingen plaatsen of een vraag stellen.

De verschillen

Wat willen de werkgevers? Wat willen wij?
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Loonsverhoging € 42,50 bruto per maand erbij en dan pas per 1 januari 2022. (Dit betekent voor een gemiddeld salaris een loonsverhoging van 1,4% !) 3% met een minimum van € 110,00 per maand. (De inflatie is momenteel bijna 3%. Daarom is die 1,4% van de werkgevers echt veel te weinig.)
Generatiepact Het recht afschaffen op eerder minder werken; vanaf 60 jaar en dan alleen met instemming van de werkgever. Pas vanaf 63 jaar en 4 maanden geldt het wel als recht. Het moet een recht blijven om het generatiepact te kunnen gebruiken.
RVU Vervroegde uittreding is bespreekbaar, maar alleen als je geen gebruik maakt van het generatiepact. Voor iedereen in de sector beschikbaar, 3 jaar voor AOW-leeftijd kunnen uittreden.
Leeftijdsdagen Je krijgt dagen vanaf 60 jaar in plaats van 54 jaar.
Ploegendienst Vrijstelling verplichting 10 jaar voor AOW leeftijd. (is nu 55 jaar)
Overwerk Vrijstelling verplichting 10 jaar voor AOW leeftijd. (is nu 55 jaar)
Consignatie Vrijstelling verplichting 10 jaar voor AOW leeftijd. (is nu 55 jaar)
Ouderschapsverlof Betaald ouderschapsverlof
Met WIEG Aanvulling tot 100% op salaris voor werknemers die gebruik willen maken van uitgebreid geboorteverlof.
Stagevergoeding €2,00 per uur stagevergoeding voor stagiaires.
Velsen-Noord 15 november 2021
Velsen-Noord 15 november 2021
Velsen-Noord 15 november 2021

Onderhandelaar CNV Vakmensen

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Contact opnemen

Landelijk Actiecentrum (LAC)
030 – 751 1450
actie@cnvvakmensen.nl

Check het NOVAKKINGWAY Journaal

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte