Energie Service Noord West, laat je niet kisten!

In de afgelopen week hebben wij van meerdere werknemers van Energie Service Noord West signalen ontvangen over een e-mail die is verzonden door de directeur. In die e-mail wordt de indruk gewekt dat je verplicht bent om van te voren te melden als je gaat staken. Dit hoef je NIET te doen!
Naar aanleiding van de ontvangen signalen hebben wij contact opgenomen met de betreffende directeur. Wij hebben aangegeven dat staken een grondrecht is en dat hier geen beperkingen aan verbonden kunnen worden, ook geen nadelige gevolgen. Een werknemer mag staken als hij daartoe wordt opgeroepen door de vakbond. Werkgevers die daar moeite mee hebben, kunnen contact opnemen met de werkgeversorganisatie. Het intimideren van werknemers is niet acceptabel en als vakbond zullen wij hier altijd alert op zijn. Door dergelijke e-mails te verzenden, ontstaat er een angstcultuur op de werkvloer en komen mensen tegenover elkaar te staan. Dat is een onwenselijke situatie.

Inmiddels heeft de directeur een nieuwe e-mail verzonden naar jullie, waarin hij erkent dat staken een grondrecht is en dat er geen gevolgen zijn verbonden aan het staken.

De komende periode zal er volop gestaakt worden voor een eerlijkere cao, zodat jij krijgt waar jij recht op hebt. Je bent geen 'nummer in de statistiek', zoals de directeur in zijn eerste e-mail heeft geschreven. Je bent een harde werker die haalt waar hij recht op heeft, want jij weet dat niets vanzelf verandert. Jij weet dat veranderingen alleen mogelijk zijn als je er je best voor doet. Jij weet heel goed wat ‘fatsoen’ inhoudt en hoeft hier niet op aangesproken te worden door een werkgever. Fatsoen is je werknemers geven waar zij recht op hebben. Kom dus staken en laat je stem horen. Laat je niet kisten door e-mails die inhoudelijk niet correct zijn. Laat je niet ontmoedigen. Wij zijn er voor jou en je collega’s.

Tot de volgende staking!

P.s.: ben jij al lid van de WhatsApp-groep? Zo niet, klik op onderstaande link en ontvang alle updates meteen op je mobiel:

https://chat.whatsapp.com/EwYIYqC3ZjmLICxjKCiWAi

CNV Vakmensen
Münire Manisa, bestuurder
E: actie@cnvvakmensen.nl