Cao Tandtechniek is algemeen verbindend verklaard

Het heeft even geduurd maar het is uiteindelijk wel gelukt. Op 15 mei 2023 is de cao voor Tandtechniek algemeen verbindend verklaard. Dit houdt in dat iedereen in de tandtechniek vanaf 15 mei 2023 minimaal de arbeidsvoorwaarden uit deze cao moet krijgen. Ook wanneer je werkgever geen lid is van een werkgeversorganisatie.

Hoe zit dat met de loonsverhoging per 1 januari 2023?

Heb je deze niet ontvangen dan moet jullie werkgever deze vanaf mei gaan betalen.

Mijn werkgever is lid van BTT en wij hebben een eigen cao

De cao Tandtechniek is een minimum-cao en daar mag positief van worden afgeweken. Dus heb je nu arbeidsvoorwaarden die beter zijn dan in de cao, dan blijven die van toepassing. De werkgever dient er wel voor te zorgen dat ze minimaal de cao voor de tandtechniek toepassen. Heb je nu arbeidsvoorwaarden die minder zijn dan in de cao Tandtechniek dan moet jullie werkgever de arbeidsvoorwaarden uit de cao Tandtechniek toepassen.

Blijft de cao nu altijd op mij van toepassing, ook als mijn werkgever geen lid is van een werkgeverspartij of lid is van de BTT?

Alleen in de periode dat de cao Tandtechniek algemeen verbindend verklaard is. Een cao kan maximaal voor de looptijd van de cao algemeen verbindend worden verklaard. Voor deze cao betekent dit dat de cao van toepassing is tot 1 januari 2024.

Cao-onderhandelingen voor 2024

De bedoeling is om voor 1 januari 2024 weer een nieuwe cao af te sluiten en ook per 1 januari 2024 de cao algemeen verbindend te laten verklaren. Het streven is om in oktober 2023 te starten met de cao-onderhandelingen. Zodra hierover meer bekend is zal ik jullie dit laten weten. Heb je al voorstellen voor de voorstellenbrief dan mag je deze al naar mij mailen. Zijn er andere vragen dan hoor ik deze ook graag.

Volg ons ook op de cao-pagina: hier kun je vragen stellen, opmerkingen maken en het hele cao-traject binnenkort volgen. Ga naar de cao-pagina

Maak je collega lid

Is jouw collega nog geen lid?
Meld deze dan zo snel mogelijk aan op www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterk.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error