Her-actualisatie functiehuis De Regt Cables

Jouw werkgever is al geruime tijd bezig met de her-actualisatie van het functiehuis. Begin van dit jaar hebben we jou hier al van op de hoogte gebracht. Van jouw werkgever hebben we op 14 oktober 2021 begrepen dat de FME de functiebeschrijvingen heeft beoordeeld, opnieuw heeft gewogen en gewaardeerd. Dit allemaal is in een functieboek vastgelegd en goedgekeurd door de systeemhouder, de FME.

Naar aanleiding van het gesprek met jouw werkgever op 14 oktober jongstleden hebben we nogmaals het klachtenreglement aan de orde gesteld. Er is een klachtenreglement uit 2019, die niet door vakbonden is ondertekend. Als vakbonden CNV en FNV hebben wij begin dit jaar en zo ook in het gesprek van 14 oktober hierop wijzigingen en aanvullingen gebracht met het doel om ook dit klachtenreglement te hanteren voor intern bezwaar tegen de functiebeschrijving en niet alleen voor intern en extern bezwaar tegen de indeling. En ook om dit in de toekomst te hanteren bij mogelijke wijzigingen in het kader van functiebeschrijvingen en -indelingen. De door de vakbonden aangebrachte wijzigingen en aanvullingen zijn allemaal door de werkgever overgenomen en akkoord bevonden. Vakbonden en directie hebben inmiddels het klachtenreglement ondertekend.

Hoe nu verder?

Van je werkgever ontvang je nadere informatie over dit proces en over de indeling van je functie in een functiegroep en wat het bijbehorende salaris op grond van de indeling in de salarisschaal is.

Na her-actualisatie kan het voorkomen dat je huidige functie in een andere functiegroep is ingedeeld en op een niveau lager, hoger of gelijk is ingeschaald. Het kan dus zijn dat, je huidige functie een niveau lager is ingeschaald dan dat je basissalaris op dit moment is en, ook in de nieuwe schaal je (oorspronkelijke basis)salaris hoger is dan het maximum van die nieuwe schaal. De werkgever gaf aan dat dit een zeer kleine groep is. Maar, voor diegene waar dit voor geldt, vinden wij als vakbonden dat hiervoor een goede regeling moet worden overeengekomen. Hierover is meerdere malen gesproken en een stevige discussie gevoerd met de directie en vakbonden.

Met de vakbonden en directie is uiteindelijk overeengekomen dat het oorspronkelijke totaalbedrag aan salaris gegarandeerd blijft middels een persoonlijke toeslag. Die persoonlijke toeslag – net zoals het basissalaris – groeit mee met salarisverhogingen. En er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen leeftijdsgroepen (55+ en 55-).

Bovenstaande is het resultaat van de gesprekken met jouw werkgever. Al met al een mooi resultaat.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met CNV Vakmensen.

Wij wensen je fijne feestdagen toe.

Juliana Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2203 1816
E. j.jonker@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Technisch installatiebedrijf blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error