Gesprekken overgang Canon Nederland naar ICK-cao verlopen voorspoedig

De gesprekken tussen Canon Nederland en de vakbonden over een overgang van de Canon cao naar de ICK cao vorderen gestaag. De gesprekken zijn nodig omdat de werkgever over wil stappen naar de ICK-cao. Voor CNV Vakmensen blijft de eis op tafel dat er zo weinig mogelijk moet veranderen voor de medewerkers.

In 2022 heeft Canon Nederland (NL) aangegeven in de toekomst de cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK) te willen gaan toepassen/volgen. Daarover heeft de werkgever sinds het begin van dit jaar, in een positieve sfeer, gesproken met CNV Vakmensen, FNV en De Unie. Bij deze werksessies waren kaderleden van de bonden en afgevaardigden van de OR aanwezig. Tijdens de werksessies zijn de concept voorstellen van Canon Nederland besproken.

Punten van discussie

Na de vergelijking tussen de cao van Canon Nederland met de ICK-cao hebben we ons gebogen over de verschillen. Vervolgens heeft de werkgever voorstellen gedaan hoe men daarmee om wil gaan. Op diverse punten handhaaft Canon Nederland de bestaande, betere afspraken. Op andere punten is Canon Nederland bereid de betere voorwaarden uit de ICK-cao over te nemen. Een paar onderwerpen zijn nog punten-van-discussie. Daarover spreken wij op 17 mei verder.

Informatie en mogelijkheid tot het stellen van vragen

Om het personeel te informeren en mee te nemen in het proces is er het volgende “spoorboekje” opgesteld:

  • 17 mei: overleg tussen werknemersorganisatie (inclusief kaderleden) en Canon NL
  • 17-23 mei: overgangsprotocol (laatste concept) door Canon NL
  • 23 mei: overgangsprotocol finaliseren tot principeakkoord
  • Week 5 juni: informatiebijeenkomsten voor personeel via Teams/Live Event verzorgd door Canon NL
  • Tussen 12 juni en 23 juni: infobijeenkomsten en mogelijkheid om vragen te stellen aan de vakbonden
  • Week 26 juni: stemming leden vakbonden

Deze data kunnen nog wijzigen. Mochten er op dit moment al vragen zijn? Stel ze dan gerust aan je vakbondsvertegenwoordiger, een van de kaderleden of mensen van HR. Dan zullen we kijken of er op dit moment al antwoorden zijn.

We houden jullie op de hoogte.

Mede namens kaderlid Richard Versteeg

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl 

 

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error