Ledenraadpleging nieuwe cao SZS Hiswa

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe SZS Hiswa-cao voor één jaar. CNV Vakmensen leden kunnen nu hun stem uitbrengen.

80-90-100%-Regeling
Een regeling waarbij oudere werknemers 80% werken, tegen 90% loon en volledige premieopbouw van het oorspronkelijke pensioen is straks mogelijk in de watersportbranche die onder SZS Hiswa-cao valt. Een belangrijke afspraak voor werknemers die niet zelden zwaar werk moeten verrichten.

Loonsverhoging
De nieuwe cao -eigenlijk dubbelnieuw want Hiswa en Zeilmakers-cao zijn nog maar sinds augustus samengevoegd tot één cao– loopt van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022. Per 1 maart mogen de werknemers in deze bedrijfstak rekenen op een loonsverhoging van 1% per 1 maart 2021. Deze loonsverhoging is -gezien de Corona-situatie- in balans met de actuele situatie. Vooral ook door de overige afspraken die we hebben kunnen maken. Die zijn gericht op het gezond de eindstreep halen.
Die pensioenafspraak is gemaakt voor alle werknemers die maximaal 5 jaar voor hun pensioendatum zitten. Ook werknemers in deeltijd kunnen aanspraak maken op deze cao-afspraak.

Studie bovenwettelijk verlof inzetten voor vervroegd pensioen
Werkgevers en vakbonden spraken ook af om komend jaar studie te verrichten naar de mogelijkheden om bovenwettelijk verlof in de zetten voor vervroegde pensionering. Dit is een afspraak uit het dit jaar gesloten landelijke pensioenakkoord en moet per branche worden uitgewerkt. 

Stem nu over het onderhandelingsresultaat
Het onderhandelingsresultaat wordt nu door CNV Vakmensen voorgelegd aan de leden voor finale goedkeuring. Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet je stem uitbrengen: https://bit.ly/376qj17 Stemmen kan tot uiterlijk vrijdag 18 december om 12:00.

Erik Maas,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2145
E e.maas@cnvvakmensen.nl