CNV-leden Profcore krijgen contributie terug

CNV-leden van Profcore hebben deze week een uitkering van de vakbond ontvangen. Dit geld is de terugbetaling van de contributie van 2020 en heeft te maken met afspraken die gemaakt zijn in de cao.

In de huidige cao is afgesproken dat vakbondsleden hun contributie vergoed krijgen. Profcore heeft daarom geld overgemaakt naar de vakbond FNV. Die vakbond zou dat geld verdelen over de andere vakbonden die bij de onderhandelingen betrokken waren. CNV-onderhandelaar René Jongen heeft bij de collega-vakbond aangedrongen op snelle verdeling van die gelden. Door ziekte van de FNV bestuurder heeft die verdeling echter langer op zich laten wachten dan nodig was. Onze excuses daarvoor.  
Nieuwe bestuurder CNV Vakmensen
René Jongen heeft als bestuurder van CNV Vakmensen bij Profcore het stokje aan mij overgedragen. René zal op de achtergrond actief blijven om de nieuwe bestuurder in te werken. Ik ben Ed Leunissen, 49 jaar oud en opgegroeid in Zuid-Limburg en nu woonachtig in Nuth.
Oud-journalist
Ik ben op 1 april als bestuurder in dienst getreden bij CNV Vakmensen. Daarvoor ben ik 28 jaar journalist geweest, waarvan het overgrote deel bij L1 radio/tv (en zijn voorganger TV8 Limburg). In de afgelopen jaren was ik economie redacteur. In die functie heb ik veel kennis opgedaan over de economie en vakbondswerk.
Contact
Bij de vakbond zal ik naast Profcore ook leden bij bedrijven als DSM, Sitech Services en Fibrant gaan vertegenwoordigen. Het liefst wil ik veel persoonlijk contact met jullie om te weten wat er op de werkvloer speelt. Door de coronacrisis is dat nog niet mogelijk. Schroom echter niet om mij te bellen of te mailen, mochten jullie vragen of opmerkingen hebben. Ook sta ik altijd open voor een persoonlijke ontmoeting op de werkvloer.
Samen sterk
Langs deze weg doe ik een oproep aan jullie om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden EN arbeidsomstandigheden.
Mocht er een potentieel lid vragen hebben of met mij over de voordelen willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Op verzoek zal ik hem thuis of op de werkplek bezoeken. Uitnodigingen om uitleg te geven bij jullie op de werklocatie (bijvoorbeeld tijdens de pauze) aanvaard ik graag. Kijk ook op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden voor meer informatie.

Met vriedelijke groet,

Ed Leunissen (ook namens René Jongen)
E-mail: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
Mobiel: 06-29023284