Update cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf

Woensdag 9 februari heeft een eerste onderhandelingsronde plaatsgevonden met de Bovag. Dit overleg stond in het teken van het toelichten van de brieven van de vakorganisaties. De Bovag heeft toelichtende vragen gesteld, maar is verder nog niet op de voorstellen ingegaan.

Bovag heeft ook wensen 

Zelf hebben ze wel wat wensen, maar die zijn nog niet uitgewerkt. Deze worden op 3 maart verwacht, wanneer de tweede ronde gepland staat. Bovag heeft in ieder geval aangegeven dat het belangrijk is dat er aandacht komt voor het aantrekken van nieuwe medewerkers en zeker ook voor het behoud van medewerkers. Er zijn veel vacatures die men niet ingevuld krijgt. En het vertrek van jongeren richting andere sectoren is zorgwekkend.

Loonbod

Daarnaast zien zij dat de inflatie behoorlijk toeneemt, waardoor mensen steeds minder te besteden krijgen. Zij hebben aangegeven dit ook mee te nemen in hun loonbod. Ook die verwachten we niet eerder dan donderdag 3 maart. 

Werken op zaterdag 

En werken op zaterdag dit keer niet op het wensenlijstje staat van de Bovag.

Volgend overleg 3 maart

Donderdag 3 maart staat het volgende overleg gepland. Dan is de verwachting dat we na afloop meer te melden hebben.

Meepraten?

Deel jouw mening onder deze nieuwsbrief op de website of ga dan naar de Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven cao-pagina.

We reageren zo snel mogelijk.

Nicole Engmann-van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989 / n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error