Nieuwe pensioenregeling in de Metaal en Techniek, Motorvoertuigen & Tankstations en wasbedrijven (PMT)

In december bereikten de vakbonden met de werkgevers overeenstemming over de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling in de Metaal & Techniek, Motorvoertuigen en Tankstations en wasbedrijven (PMT). De uitwerking in het transitieplan is nu ook klaar. CNV heeft deze in een webinar op 23 april gepresenteerd.

Helaas ging er met de uitzending technisch iets mis waardoor het niet mogelijk was om live te kijken en vragen te stellen. De webinar is wel opgenomen en is terug te kijken.

Bekijk hier het Webinar

Stemmen

CNV legt het resultaat met een positief advies voor aan de leden werkzaam onder de cao Metaal en Techniek, Motorvoertuigen en Tankstations en wasbedrijven. In het kort: onze voorstellen zijn gerealiseerd. We wilden dat de nieuwe regeling dicht bij de huidige regeling zou blijven, met behoud van zoveel mogelijk solidariteit, risicodeling en collectiviteit. Maar vooral met minstens dezelfde verwachte pensioenen voor alle groepen en generaties, zowel werkenden als gepensioneerden. De tekst van het transitieplan vind je in de bijlage.

Het laatste woord is nu aan jou. klik hier om je stem uit te brengen  LET OP: alleen CNV leden kunnen hun stem uitbrengen. Stemmen is mogelijk tot 16 mei 23.59 uur.

Nieuwsbrief per post?

Krijg je deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen (juist) e-mailadres van jou of je hebt je ooit afgemeld voor nieuwsbrieven. Je kunt in MIJNCNV je gegevens controleren. Ga naar https://mijn.cnv.nl/ . Kloppen jouw gegevens wel en ontvang je toch geen mails van CNV, neem dan contact op.

Je kun als je dit bericht per post krijgt naar www.cnvvakmensen.nl/metaaltechniek om het webinar terug te kijken en de stemming te openen.

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, neem dan contact met ons op of kijk de webinar terug.

PS: De onderhandelingen voor pensioen staan los van de onderhandelingen voor de cao Metaal en Techniek. Aangezien het pensioenfonds enkele maanden nodig heeft om het transitieplan op evenwichtigheid te beoordelen, is besloten de ledenraadpleging voor de leden nu te houden. Op die manier blijft de voortgang gewaarborgd. Eventuele vertraging kan namelijk voor problemen zorgen bij de overgang. Daarom hebben we besloten om dit positief aan jullie voor te leggen.

Johann Honders
bestuurder CNV
E: j.honders@cnv.nl 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error